2022. július 1.
//
Annamária névnap

Mezítlábas ösvényt adtak át a Cholnokyn

Európai uniós forrásból valósított meg közterületi beruházásokat a VKSZ Zrt. három veszprémi helyszínen.

A közösségvezérelt helyi fejlesztések programban a „Veszprém az Élhető Város” nevű, 24 civil szervezetet, vállalkozást, közszférában működő szereplőt tömörítő helyi akciócsoport által összeállított stratégia mentén írtak ki pályázatokat a közösség által kezdeményezett fejlesztések megvalósítására. 

A VKSZ Zrt. 17,6 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el három veszprémi helyszín fejlesztésére: az Ady Endre utcában járdát térköveztek, hulladékgyűjtőt, ivókutat és padot helyeztek el. A gyulafirátóti kolostorromnál térköveztek, padokat, információs vitrint és hulladékgyűjtőket helyeztek ki. 

A projekt harmadik elemeként a Cholnoky Jenő utca mellett úgynevezett Kneipp-ösvényt hoztak létre: ez a mezítlábas ösvény úgy stimulálja a talp reflexzónáit, hogy mindeközben jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Az ösvény mellett ülőhelyeket alakítottak ki, térköveztek és zöldfelületi tereprendezést hajtottak végre. A területet hétfő délután Brányi Mária alpolgármester, dr. Temesvári Balázs VKSZ-vezérigazgató és Ferenczy Gábor munkaszervezet-vezető mutatták be. 

Kapcsolódó cikk
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Tavaszköszöntő a Cholnoky-lakótelepen
Tavaszköszöntő a Cholnoky-lakótelepen
Civil szervezetek összefogásával szerveztek tavaszköszöntő rendezvényt szombat délután.
A Cholnokyn már elbúcsúztatták a telet
A Cholnokyn már elbúcsúztatták a telet
A falusi néphagyományokat idézték meg a Cholnoky-városrészben, amikor szombat délelőtt vidám jelmezes felvonulást tartottak, hogy elbúcsúztassák a telet.
Közösen díszítettek karácsonyfát a Cholnokyn
Közösen díszítettek karácsonyfát a Cholnokyn
Péntek után szombaton is összegyűltek a városrész lakói. Zsíroskenyér partival egybekötött adventi karácsonyfadíszítő programon vettek részt.
Nemcsak a hóban és a díszített fákon, a szívekben is karácsony volt
Nemcsak a hóban és a díszített fákon, a szívekben is karácsony volt
Első alkalommal tartott közös karácsonyi ünneplést a Cholnoky városrész közössége, rögtön nagy érdeklődés mellett. A kezdeményezés sikeréhez kétségtelenül a friss hótakaró is hozzáadott, de a kulcs a helyi lakók, vállalkozások, intézmények összetartása volt.
Új lendületet kapott a Cholnoky városrész közössége
Új lendületet kapott a Cholnoky városrész közössége
Ismét ülésezett a 2019-ben életre hívott Cholnoky-kerekasztal, amelynek vendége is volt Navracsics Tibor személyében. A találkozón a kormánybiztos beszámolt az Európa Kulturális Fővárosa Program legfrissebb eredményeiről és várható eseményeiről, mellette pedig a városrész közeljövőben tervezett programjairól és fejlesztéseiről is tárgyaltak a résztvevők.