Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Ismét van gyógyszertára Gyulafirátótnak

2020. december 12. 11:50
December 7-én nyitott meg Gyulafirátót új patikája, így másfél év kihagyás után ismét be tudják szerezni gyógyszereiket helyben a városrész lakói.

Az új gyógyszertár megnyitását komoly lakossági igény hívta életre: a településen korábban több ízben is működött patika, előbb a Vizi utcában, majd az ottani patikus nyugdíjba vonulása után 2015-től a helyi önkormányzati irodában a PatikaPlus üzemeltetett fiókgyógyszertárat. A szolgáltatás négy évig volt elérhető, ennyi idő alatt viszont a helység állapota meglehetősen leromlott. A gyógyszertár ezért 2019 tavaszán ideiglenesen, a teljes felújítás idejére megszüntette működését, ám végül gazdaságtalan működésre hivatkozva később sem nyitott újra: a PatikaPlus visszaadta a működési engedélyét, és kivonult Gyulafirátótról.

Jobbra: dr. Magyar Szilvia gyógyszertárvezető és dr. Simon István szakgyógyszerészJobbra: dr. Magyar Szilvia gyógyszertárvezető és dr. Simon István szakgyógyszerész

A lakosság viszont továbbra is szerette volna, ha a településen működne egy gyógyszertár, így lelkes helyi lakosok folyamatosan keresték a lehetőségét egy új patika megnyitásának. A munka gyümölcseként végül Veszprém Város Közgyűlésének döntése alapján, az Állami Tisztifőgyógyszerész működési engedélyével a veszprémi Egyetem Gyógyszertár nyithatott fiókgyógyszertárat a településen.

– Egy nagyon régi vágyam volt itt egy kisebb patikát nyitni, és nagy örömmel vettem, amikor Barta Edva kolléganőm a nyáron megkeresett, hogy eljött a lehetőség erre – mondta el portálunknak dr. Magyar Szilvia személyi jogos gyógyszertárvezető. A gyógyszertár december 7-én kezdte meg működését a Posta utca 15. szám alatt, a gyógyszertárvezető szerint pedig a szolgáltatást igyekeznek majd a veszprémihez hasonlóra szabni: a nyitvatartást egyelőre a háziorvosi rendeléshez igazították, de odafigyelnek majd a lakossági igényekre is, a gyógyszerek mellett étrend-kiegészítőket, kozmetikumokat is kínálnak, illetve ahogy Veszprémben, úgy itt is próbálnak minél többet segíteni az anyukáknak.

A fiókgyógyszertárat pénteken Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Czaun János, a városrész korábbi önkormányzati képviselője is megtekintette, aki úgy fogalmazott, az új szolgáltatás igazán hiánypótló, hiszen Gyulafirátót a maga nemében nagyobb lakosságszámú település, ráadásul sok idős lakja, akiknek nagy segítséget jelent, hogy nem kell buszra szállniuk, ha be akarják szerezni gyógyszereiket.

Az elmúlt években fontos lépés volt a patikák gyógyszerészi tulajdonba kerülése, és ezt a kormány nem akarja feladni: a cél az, hogy a gyógyszer-gazdaságossági törvény értelmében a gyógyszertárak többségi tulajdona a magyar gyógyszerészeké legyen. Ezek után pedig külön öröm látni, hogy Gyulafirátóton is létrejött egy ilyen patika, betöltve a korábbi űrt – tette hozzá Ovádi Péter.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17 A futás gyógyszer a testnek és a léleknek A futás gyógyszer a testnek és a léleknek Sokak tartanak tőle, és ahogyan csak tehetik, elkerülik, pedig a futás az egyik legtermészetesebb mozgásforma. Ha reális célokat tűzünk ki, akkor mindenki számára szerethető edzésformává válhat. A szakértőt kérdeztük, hogyan érdemes belevágni, mire kell figyelni, ha most akarjuk elkezdeni a futást. Vajon sosem késő? 2024. február 13. 18:08 Több hüvelyes kell a tányérunkra! egészség Több hüvelyes kell a tányérunkra! A Hüvelyesek Világnapja 2019 óta hívja fel a figyelmet a növényi fehérjeforrások fogyasztásának előnyeire és jótékony tulajdonságaira. 2024. február 10. 14:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.