2023. március 23.
//
Emőke névnap

Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék

2020. december 7. 17:16
MTI
A vasárnapi Mikulás-rali végeredménye már biztosan nem változik, az országos bajnokság hivatalos végső sorrendjére azonban még néhány napot várni kell Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint.

A sportvezető az M4 Sport Sporthíradó című műsorában hétfőn azt mondta, az eddigi évekhez hasonlóan ezúttal is néhány napot igénybe vesz a bajnoki ponttáblázat kialakítása, mert több olyan szabálypont van, amelyet ilyenkor a bajnokság összes résztvevőjével együtt értelmezni kell.

Kapcsolódó cikk
Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok
A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte a vasárnapi Mikulás-ralit, az országos bajnokság idei utolsó futamát, a bajnoki címet pedig a versenyen negyedikként záró Hadik András, Kertész Krisztián duó szerezte meg.

Miután ez a folyamat lezajlik, kihirdetjük a végeredményt, és ha valamelyik versenyzőpáros ezzel nem ért egyet, akkor van rá módja, hogy jogorvoslatot kérjen az ügyben

- jelentette ki Oláh Gyárfás. Hozzátette, az MNASZ büszke arra, hogy az idei, koronavírus-járvány által megnehezített évben sikerült hatfutamos országos ralibajnokságot rendezni.    

Az elnök elmondta, a bajnoki cím sorsát érintő "zavart" az kelti, hogy a ralisport bizottság egy héttel a Mikulás-rali előtt külön határozatot hozott a külföldi, valamint a "beugró" versenyzők értékelésére vonatkozóan.

A bajnokságot eredetileg nyolcfutamosra terveztük, ezt a pandémia miatt csökkentenünk kellett. Nyolc verseny esetében az alap kiírás szerint legalább három helyszínen rajthoz kell állni ahhoz, hogy a bajnoki értékelésbe beleszámítson egy páros eredménye, de az idei évben a hat futam miatt ezt a minimumot kettőre csökkentette a határozattal a bizottság, tehát legalább kettő versenyen el kellett indulni ahhoz, hogy az utolsó bajnoki futamon valaki pontot kapjon

- mondta Oláh Gyárfás. Kiemelte, ezt a döntést annak érdekében hozták meg, hogy a bajnoki címre esélyes négy páros között a pályán dőljön el a végső győzelem sorsa, és a külföldi, valamint a "szabadkártyás" indulók ne tudjanak beleszólni ebbe a küzdelembe. Az elnök tájékoztatása szerint ennek a szabálynak az értelmezése okoz némi "zűrzavart", de ez néhány napon belül megoldódhat.    

A gondot az okozza, hogy kérdéses, a két futamon való részvétel a Mikulás-rali előtti eseményekre vonatkozik, vagy a most vasárnapi versennyel együtt értelmezendő. Egy párosnak ugyanis - amely épp Hadikék előtt végzett vasárnap - a Mikulás-rali volt a szezonban a második versenye.

A Mikulás-ralit a Turán Frigyes, Bagaméri László kettős nyerte vasárnap, Hadik András és Kertész Krisztián pedig negyedik lett, de elvben ez is elegendő az utóbbi párosnak, hogy bajnok legyen.

Képek
vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Szaúdi Nagydíj - Pérez vezetésével kettős Red Bull-siker Dzsiddában
Szaúdi Nagydíj - Pérez vezetésével kettős Red Bull-siker Dzsiddában
Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte meg a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjat, melyen címvédő és kétszeres világbajnok csapattársa, Max Verstappen lett a második.
Pérez rajtolhat az első helyről
Pérez rajtolhat az első helyről
Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szaúdi Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
Bahreini Nagydíj - Verstappen vezetésével kettős Red Bull-siker az idénynyitón
Bahreini Nagydíj - Verstappen vezetésével kettős Red Bull-siker az idénynyitón
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíjon.
A címvédő Verstappené az idénynyitó pole pozíció
A címvédő Verstappené az idénynyitó pole pozíció
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.
Már a szezonkezdet előtt győztest lehet hirdetni a Forma–1-ben
Már a szezonkezdet előtt győztest lehet hirdetni a Forma–1-ben
Az idei évtől kezdve a Forma–1-es bajnokság aktuális eredményeiről is rendszeresen beszámolunk majd portálunkon. A hétvégén induló „száguldó cirkusz” előtt azonban még egy teljesen másik megközelítésből elemezzük az idei szezont. Sőt olvasóink segítségével egy nyertest is hirdetünk már előre, igaz, itt nem számít a végsebesség és a köridő sem.