Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék

2020. december 7. 17:16 // Forrás: MTI
A vasárnapi Mikulás-rali végeredménye már biztosan nem változik, az országos bajnokság hivatalos végső sorrendjére azonban még néhány napot várni kell Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint.

A sportvezető az M4 Sport Sporthíradó című műsorában hétfőn azt mondta, az eddigi évekhez hasonlóan ezúttal is néhány napot igénybe vesz a bajnoki ponttáblázat kialakítása, mert több olyan szabálypont van, amelyet ilyenkor a bajnokság összes résztvevőjével együtt értelmezni kell.

Kapcsolódó cikk
Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok
A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte a vasárnapi Mikulás-ralit, az országos bajnokság idei utolsó futamát, a bajnoki címet pedig a versenyen negyedikként záró Hadik András, Kertész Krisztián duó szerezte meg.

Miután ez a folyamat lezajlik, kihirdetjük a végeredményt, és ha valamelyik versenyzőpáros ezzel nem ért egyet, akkor van rá módja, hogy jogorvoslatot kérjen az ügyben

- jelentette ki Oláh Gyárfás. Hozzátette, az MNASZ büszke arra, hogy az idei, koronavírus-járvány által megnehezített évben sikerült hatfutamos országos ralibajnokságot rendezni.    

Az elnök elmondta, a bajnoki cím sorsát érintő "zavart" az kelti, hogy a ralisport bizottság egy héttel a Mikulás-rali előtt külön határozatot hozott a külföldi, valamint a "beugró" versenyzők értékelésére vonatkozóan.

A bajnokságot eredetileg nyolcfutamosra terveztük, ezt a pandémia miatt csökkentenünk kellett. Nyolc verseny esetében az alap kiírás szerint legalább három helyszínen rajthoz kell állni ahhoz, hogy a bajnoki értékelésbe beleszámítson egy páros eredménye, de az idei évben a hat futam miatt ezt a minimumot kettőre csökkentette a határozattal a bizottság, tehát legalább kettő versenyen el kellett indulni ahhoz, hogy az utolsó bajnoki futamon valaki pontot kapjon

- mondta Oláh Gyárfás. Kiemelte, ezt a döntést annak érdekében hozták meg, hogy a bajnoki címre esélyes négy páros között a pályán dőljön el a végső győzelem sorsa, és a külföldi, valamint a "szabadkártyás" indulók ne tudjanak beleszólni ebbe a küzdelembe. Az elnök tájékoztatása szerint ennek a szabálynak az értelmezése okoz némi "zűrzavart", de ez néhány napon belül megoldódhat.    

A gondot az okozza, hogy kérdéses, a két futamon való részvétel a Mikulás-rali előtti eseményekre vonatkozik, vagy a most vasárnapi versennyel együtt értelmezendő. Egy párosnak ugyanis - amely épp Hadikék előtt végzett vasárnap - a Mikulás-rali volt a szezonban a második versenye.

A Mikulás-ralit a Turán Frigyes, Bagaméri László kettős nyerte vasárnap, Hadik András és Kertész Krisztián pedig negyedik lett, de elvben ez is elegendő az utóbbi párosnak, hogy bajnok legyen.

Galéria
Mikulás-rali 2020
vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.