Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Megújul a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye

2020. november 30. 16:53

Több mint 1 milliárd forintból megújul a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A Veszprémi Tankerületi Központ 485 millió forint európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 programban, az EFOP-4.1.2-17 „Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében" című konstrukcióban az intézmény fejlesztésére. A beruházás megvalósítása érdekében a Kormány további több mint 560 millió forint többletforrást biztosított a tankerület részére.

A Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztésének célja, hogy az intézmény tanulói minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek.
 
A beruházás szakmailag illeszkedik az EFOP-3.1.2-16-2016-00001 „A pedagógusok módszertani felkészítése a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzése érdekében” kiemelt projektbe, amellyel közvetlenül csökkenthető a végzettség nélküli iskolaelhagyás, a helyi igényeknek megfelelő programok kidolgozásával és alkalmazásával.
 
A most induló beruházásban toldaléképülettel bővül az intézmény tantermi szárnya, benne szintenként 4-4 db hangszigetelt zeneterem/fejlesztőszoba kerül kialakításra. A régi tornaterem elbontásával egy új 8 méter belmagasságú tornaterem épül orvosi szobával és kiszolgálóhelyiségekkel együtt. Az épület energiahatékonyságát növeli majd  az új hőszigetelési rendszer, a műanyag nyílászárók cseréje, valamint egy új 4 modulos kondenzációs fali gázkazán. Az új épületrészekben a kor igényeinek és a jogszabályokban meghatározott szabványoknak megfelelő modern világítási rendszer kiépítése valósul meg. Az akadálymentesítést számos fejlesztés szolgálja: a szintek között korlátliftek segítik a közlekedést, akadálymentes parkoló és főbejárat fogadja az intézménybe érkezőket, valamint az iskola honlapja is, akadálymentes funkciókkal bővült. A fejlesztés eredményeként az iskola 218 tanulója rendezett körülmények között tanulhat.
 
A kivitelező részérére a munkaterületet 2020. november 16-án került átadásra, a munkálatok a tervek szerint 2021. szeptember közepéig tartanak, a felújítás alatt a gyermekek elhelyezése és az oktatás zavartalan.
 

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.