Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között

2020. november 27. 7:09
A Veszprémi Torna Club (VTC) tizenhat éves reménysége, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után negyedik helyezést ért el a Győrben rendezett női mesterfokú bajnokság döntőjében.

A Magyar Torna Szövetség november harmadik hétvégéjén Győrben rendezte az idei évi női mesterfokú bajnokságot, amelyen a Veszprémi Torna Club (VTC) fiatal tehetsége, Gesztesi Lili is szerekhez lépett. Árkovits Krisztina tanítványa a korábbi sérülései következtében másfél év kihagyásra kényszerült, de immár egészséges: elsőéves felnőtt versenyzőként készült számot adni tudásáról összetett versenyszámban.

A tizenhat éves tornász ugrásban, felemás korláton, talajon, illetve gerendán is bemutatott egy-egy formációt, melyeket a bírák pontoztak. Lili ugrása a hetedik helyre, korlát-gyakorlata a tizenötödik pozícióra volt elég, míg gerendán huszonegyedikként, talajon pedig tizenegyedikként végzett. Ami egyúttal azt is jelentette, hogyha az összetett fináléba nem is, de a szerenkénti döntőbe tartalékként sikkerel kvalifikálta magát.

Árkovits Krisztina és Gesztesi LiliÁrkovits Krisztina és Gesztesi Lili

Mit hoz a sors, az egyik versenyző, Kovács Zsófia visszalépni kényszerült, így Gesztesi Lili előtt ugrás-formációban újabb lehetőség nyílt a bizonyításra. A veszprémi reménység pedig két gyönyörű ugrást mutatott be, amelyeknek a kivitelezése egyébként dobogót is ért volna, de mivel a bemutatott gyakorlatainak nehézségi foka alacsonyabb volt, így 0,025 ezreddel lemaradva végül az előkelő negyedik helyen végzett.

Számomra már az is felhőtlen boldogságot jelentett, hogy lehetőségem nyílt elindulni hazánk legrangosabb megmérettetésén. Mind a felvezető számokban, mind a döntőben nagyon jól éreztem magamat! A gyógyulásra fordított másfél éves kihagyásom után ez volt a második versenyem, úgy vélem, jobban is ment a torna, mint az országos bajnokságon. Ettől függetlenül tudom, sok mindenen kell még javítanom: edzőm, Árkovits Krisztina segítségével már készülünk is a következő szezonra!

 – értékelt lapunknak Gesztesi Lili, akinek neve immár az ország legjobb tornászai között szerepel.

Simon Dani
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.