Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok

2020. november 9. 7:03 // Forrás: VTC
Az éves versenyszünetet követően október 24-én állhattak újra a szerekhez az I. osztályban versenyző veszprémi tornász lányok a budapesti Központi Tornacsarnokban, ahol zárt ajtók mögött kellett számot adniuk tudásukról, de így is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.

A csapatbajnokság második fordulójában előírt gyakorlatokat kellett bemutatniuk a fővárosi Központi Tornacsarnokban a veszprémi fiataloknak, ami azt jelenti, hogy a kötelező elemekből szabadon összeállított gyakorlatokat kellett megtanulniuk mindhárom korcsoportos versenyzőknek. A Veszprémi Torna Club (VTC) utánpótlás tornászai három korcsoportban indultak a versenyen. A serdülő csapat kezdte a napot, tagjai: Kugler Hanna, Schreyer Virág Vivien, Ujhelyi Luca Sára és Kutasi Hanna Léna.

A csapat gerendán és talajon a negyedik, ugráson és felemás korláton az ötödik helyet érte el, így összesítésben a negyedik helyen végeztek a lányok. A csoport legeredményesebb tagja az utánpótlás válogatott „B” keretébe tartozó Kutasi Hanna volt, aki egyéni összetettben a negyedik helyen végzett (korláton és talajon 2., gerendán 3. lett). Az együttes többi tagja kiegyensúlyozott versenyzéssel és szépen kivitelezett gyakorlatokkal a mezőny közepén végzett, így erősítve együttesüket.

Fotó: VTCFotó: VTC

A gyermek haladó és gyermek kezdő csapatok egy időben álltak a szerekhez. A haladó korcsoportban Molnár Dorka Sára és Garai Zara Zoé a Győri AC csapatában versenyzett, Garai Zara 13,9 pontos gerenda gyakorlatával a csoport legerősebben gerendázó tagja volt. Az alakulat a negyedik helyen végzett.

A gyermek kezdő alakulatban 2010-es születésű versenyzők indultak a veszprémi színekben: Kálmán Luca, Horváth Lora, Simon Leila és Perl Dalma Regina. Ebben a korcsoportban volt a lenagyobb létszámú a mezőny, ahol a vidéki egyesületek közül tizenegy csapat versenyzett. A bakonyi alakulat a hetedik helyen végzett az előírt gyakorlatokkal.

Fotó: VTCFotó: VTC

A legerősebb szerek az ugrás és a korlát voltak, amelyekben ötödik helyen végzett a csoport. A gerendán most a gravitáció győzött, a rontások miatt csak nyolcadik lett a korosztáky ezen a szeren. A csapat legeredeményesebb versenyzője Perl Dalma volt, aki 50 ponttal a népes mezőny ötödik helyén végzett egyéni összetettben.

Az utánpótlás csapatbajnokságok december 12-én folytatódnak majd a szabadon választott gyakorlatokkal.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.