Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Befejeződött a Kistó utca rekonstrukciója, felkészül: Pápai út

2020. október 19. 4:10
Újabb mérföldkőhöz érkezett Veszprém város „Északi iparterület közlekedésfejlesztése” című pályázata. A Henger utca komplett megújítása és a Kelet-nyugati közlekedési főtengely megépítése után a Kistó utca burkolatrekonstrukciója is befejeződött.

Bár az autósok a felújítás alatt is használhatták a nyomvonalat, hivatalosan most fejeződött be a munka, amely révén a Kistó utca teljesen új burkolatot kapott.

Szerdán a városvezetés sajtótájékoztató keretében ismertette a beruházás részleteit, valamint megtudhattunk további információkat is a Dózsavárost érintő közlekedési fejlesztésekről.

A helyszínen Brányi Mária alpolgármester ismertette a főbb számokat a Kistó utca rekonstrukciója kapcsán.

Brányi Mária alpolgármester, mögötte: Csík Richárd, Hegedűs Barbara, Halmay GáborBrányi Mária alpolgármester, mögötte: Csík Richárd, Hegedűs Barbara, Halmay Gábor

Eszerint az új nyomvonal alig 4 hónap alatt, közel 150 millió forintból újult meg, a kivitelező a Practical és a Colas konzorciuma volt.

A burkolatrekonstrukcióval érintett útszakaszokon a régi útburkolat felső rétege elöregedett, elhasználódott, valamint az elmúlt évtizedben végzett foltszerű javítások miatt a felülete nem volt homogén, ami folyamatosan újabb burkolati hibákat generált. Ezen szakaszok folyamatos karbantartása, javítása nem volt gazdaságos, így az aszfalt kopóréteg teljes cseréje történt meg.

A projekt öt darab buszmegálló-öböl átépítését is magában foglalta, az utóbbi évek gyakorlati tapasztalatai alapján bevált, nagy teherbírású bazaltbeton burkolattal.

Ami talán ennél is lényegesebb információ, hogy a Kistó utca felújítása nem önmagában történt meg, hanem egy sokkal nagyobb közlekedésfejlesztési pályázat része, amely magában foglalja a már elkészült Henger utca fejlesztését – ez a szakasz köti össze a Házgyári és Pápai utat – valamint az Avar utca mögött egy teljesen új útszakasz is épült, amely a közeljövőben csatlakozik majd a Pápai útra, valamint az aranyosvölgyi völgyhíd által a Jutasi útra is.

Brányi Mária kiemelte, hogy az ilyen beruházásoknak jelentős gazdaságélénkítő szerepe is van, erre pedig kiváló példa az az élelmiszerüzlet, amely a Kistó utca elején épült, akkor, amikor a város elkezdte a több összetevős útfejlesztéseit.

Amint létrejön egy sikeres önkormányzati projekt, a gazdaság láthatóan egyből reagál rá

– fogalmazott Brányi Mária, aki hozzátette még, hogy a kelet-nyugat közlekedési főtengely, amely az Avar utca mögött halad és most rácsatlakozott a felújított Kistó utcára, már a '80-as évektől szerepel a város rendezési tervében, a 2000-es évek elejére pedig konkrét tervek is születtek rá, most az uniós pályázat keretében pedig lehetőség volt megvalósítani.

Hegedűs Barbara, alpolgármester és a Dózsaváros képviselőjeHegedűs Barbara, alpolgármester és a Dózsaváros képviselője

Hegedűs Barbara, alpolgármester, valamint a Dózsaváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy az itt élők régi vágya volt a Kistó utca felújítása, de ő is kiemelte, hogy ezzel még nem ért véget a környék közlekedésének fejlesztése, az a következő időszakban még korszerűbbé válik majd.

A Pápai út is új útburkolatot, járdát és kerékpársávot, valamint vízelvezető-rendszeret is kap, a 3,2 milliárd forint összértékű beruházásból pedig további fejlesztések várhatók.

Kapcsolódó cikk
Útlezárás a Pápai úton október 17-én és 18-án
Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.