Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

A Bundesligába jutást célozta meg Novothny Soma csapata

2020. október 4. 11:50 // Forrás: MTI
A Bundesligába jutást célozta meg a veszprémi nevelésű Novothny Somát is foglalkoztató VfL Bochum, amely jelenleg a német labdarúgás másodosztályában szerepel.

A 26 éves csatár az M1 aktuális csatornán azt mondta, a klubvezetők úgy érzik, most tényleg reális és komoly esélye van a csapatnak, hogy a szezon végéig versenyben legyen a feljutásért.

A Bochum legutóbb már több mint tíz éve, a 2009/10-es idényben szerepelt az élvonalban, azóta a legjobb eredménye a 2011-es harmadik hely volt a másodosztályban, legutóbb pedig nyolcadikként zárt.

Novothny kifejtette, a Bundesliga 2 csapatai közül legalább tíz már szerepelt az első osztályban, és a mezőnynek nagyjából a hetven százaléka a feljutást tűzte ki célul az idény előtt.

Novothny Soma - Fotó: Vfl Bochum 1848 FacebookNovothny Soma - Fotó: Vfl Bochum 1848 Facebook

Az augusztus végén szerződtetett csatár az első és a második fordulóban még csak a cseresorból nézte végig új együttese mérkőzését, majd pénteken az Osnabrück elleni hazai találkozó 82. percében sor került a bemutatkozására.

Nagyon jó érzés volt, hiszen legutóbb június végén, az Újpest színeiben játszottan hivatalos mérkőzésen. Nagyon hiányzott a meccsek hangulata, nagyon örültem neki, amikor láttam, hogy én leszek a következő csere.    

Hozzáfűzte, nagy előrelépésnek tartja, hogy döntetlen állásnál küldte be az edzője, ez azt jelenti, hogy később is meg fogja adni a bizalmat.    

Rajtam múlik, tudok-e élni vele hosszú távon. Nem biztos, hogy becseréltem volna magamat korábban, mert nem voltam, és talán még mindig nem vagyok száz százalékos állapotban.    

Novothny közölte, az eredménynek nem örülnek, mert hazai pályán győzelemre készültek, és a meccs végül gól nélkül zárult, de nem mondhatni, hogy rosszul kezdték a szezont, hiszen három forduló után még nincs vereségük.    

Hangsúlyozta, maximálisan profi a bajnokság, a klub és a körülmények is, ezért minden tekintetben többet kapott, mint amit várt.

vehir.hu
további cikkek
A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg vármegyei foci A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg A Veszprém vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén. A bajnokság hajrája izgalmasnak ígérkezik, hiszen az első négy helyen álló együttest továbbra is mindössze hat pont válassza el egymástól. ma 10:05 Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! Practical VSC Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! A Practical VSC kulcsfontosságú, 3-2-es diadalt aratott a listavezető Opus Tigáz Tatabánya ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás együttesének így négy fordulóval a bajnokság vége előtt minden esélye megmaradt arra, hogy megvédje címét, illetve, kiharcolja a feljutást. tegnap 18:52 Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. 2024. április 26. 23:21 Kulcsfontosságú mérkőzés előtt áll a Practical VSC Practical VSC Kulcsfontosságú mérkőzés előtt áll a Practical VSC A labdarúgó NB III második pozícióját elfoglaló a Practical VSC vasárnap 17.00 órakor a listavezető Tatabányát látja vendégül a pápai Perutz Stadionban.  2024. április 27. 8:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.