Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zártkörű ünnepségen adták át a Pannon Egyetem elismeréseit

2020. október 6. 4:00 // Forrás: Pannon Egyetem
A Pannon Egyetemen - a járványhelyzet miatti korlátozások figyelembe vételével - zártkörű, ünnepélyes keretek között megtartott kitüntetésátadó ünnepségen adták az elmúlt időszakban esedékes egyetemi kitüntetéseket és címeket.

Régi hagyomány a Pannon Egyetemen, hogy kitüntetésekkel, díjakkal ismerik el munkatársaik és külső partnereik kiemelkedő teljesítményét, az intézmény fejlődése és eredményes működése érdekében végzett kiváló munkát. A járvány miatt érvényben lévő korlátozó intézkedésekre tekintettel szűk körben, az érintettek jelenlétében zajlott az ünnepség, az érdeklődők – munkatársak, rokonok, barátok – az interneten keresztül kapcsolódhattak az eseményhez.


„A Pannon Egyetem rendkívül sikeres, hiszen a nemzetközi rangsorokban és a hazai egyetemek között is hosszú évek óta tartjuk vezető szerepünket, az elnyert pályázatok tekintetében pedig országosan, toronymagasan is elsők vagyunk. Ez meg is látszik az intézmény működésén és stabilitásán. Az itt elért eredményekhez a munkatársak és a partnerek támogató hozzáállása is elengedhetetlen, hiszen ezt az egyetemet azok teszik naggyá, akik az intézményt működésében is segítik. Ezért is rendkívül fontos, hogy elismerjük azokat a kollégáinkat, támogatóinkat, akik az egyetem sikereihez hozzájárulnak” – mondta el köszöntőjében Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Gelencsér András (fotó: vehir archív)Gelencsér András (fotó: vehir archív)

„Büszkén mondhatom, hogy a Pannon Egyetem 2020-ban egy stabilan minőségi szolgáltatásokat és tevékenységeket nyújtó intézmény. Toronymagasan elsők vagyunk az arányos projektbevételekben, a kutatásfejlesztési bevételek számában, Magyarországon kiterjedt szakmai kapcsolatrendszerrel bírunk mind a hazai, mind a nemzetközi területen. Az eredményességhez elengedhetetlen a jó infrastruktúra, a biztos pénzügyi háttér, de a legfontosabb egyértelműen az a közösség, amely ezt az intézményt működteti. Azt gondolom, a szenátus idén is bölcsen döntött, minden díjazott a saját területén már hosszú ideje végez eredményes munkát, és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a Pannon Egyetem fejlődése töretlen legyen” – fogalmazott Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellára. 

Idén az egyetem legmagasabb címét, a Pannon Egyetem Díszpolgára kitüntetést Timár Veronikának, a Veszprémi Magyar – Finn Egyesület örökös elnökének adományozták. A Pro Universitate Pannonica emlékérem arany fokozatát Tőrös Szilárd nyugalmazott egyetemi docens, a nagyezüst fokozatot Hortobágyi Ildikó egyetemi docens, illetve Királyné Varga Erzsébet ügyvivő szakértő vehette át. A Szenátus a Pro Universitate Pannonica emlékérem kisezüst fokozatát Banász Zsuzsanna egyetemi docensnek, Egedy Attila egyetemi docensnek és Vörösházi Zsolt János adjunktusnak adományozta.
A Szenátus döntése alapján a Sebestyén Attila Emlékérem kitüntetést Balogh Ágnes egyetemi docens, a Pannon Egyetem Szolgálatáért Emlékérem kitüntetést pedig Veres György tanársegéd vehette át.

(fotó: Pannon Egyetem)(fotó: Pannon Egyetem)

Az ünnepség keretében a Pannon Egyetem Szenátusa Címzetes egyetemi tanári címet adományozott Holló András, a MOL Nyrt. Finomítói Termékfejlesztés és Szolgáltató Központ vezetője részére. Holló András a Veszprémi Egyetemen végzett okleveles vegyészmérnökként és szerzett doktori fokozatot. Ezt követően a MOL Nyrt-nél helyezkedett el, ahol szakmai teljesítményével komoly hírnevet szerzett, és rendszeresen tart előadásokat a Pannon Egyetemen. Folyamatosan segíti az egyetem és a MOL Csoport közötti szakmai, oktatási és K + F tevékenységet. Intézeti tanszékvezetőként meghatározó szerepe volt az intézmény és a MOL között létrejövő újabb keretmegállapodás létrejöttében és a Kompetencia Központ pályázat előkészítésében. 

Az egyetem szenátusa Ovádi Pétert - a Pannon Egyetem egykori hallgatóját -, Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét, valamint Vigh László országgyűlési képviselőt a Pannónia Felsőoktatásért Díjjal tüntette ki. 

Vigh László 2006-tól országgyűlési képviselő, 2014-ig Zala megye 5. számú választókerületének, 2014-től pedig Zala megye 1. számú választókerületének képviseletében látja el megbízatását. Elkötelezetten képviseli a Zalaegerszegen folyó képzések, kutatási tevékenységek bővítését és azok további fejlesztéseit.

Csillag Zsolt, Ovádi Péter, Vigh László, Gelencsér András (fotó: Pannon Egyetem)Csillag Zsolt, Ovádi Péter, Vigh László, Gelencsér András (fotó: Pannon Egyetem)

Ovádi Péter jelentős szerepet vállal a Pannon Egyetem fejlesztésében, régiós szerepének erősítésében. Hatékonyan közreműködik a térségbeli vállalkozások, szakmai szervezetek és az egyetem közötti kapcsolat kialakításában, elmélyítésében. Tevékenységével segíti az egyetemi kutatások finanszírozását biztosító projektek létrejöttét, patronálja az intézmény harmadik missziós tevékenységét. Elhivatottan és eredményesen támogatja a Pannon Egyetemet stratégiai céljai elérésében, munkájával jelentősen hozzájárul a térség felsőoktatásának stabilitásához és fejlesztéséhez. 
 

vehir.hu
további cikkek
1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.