2020. október 24.
//
Salamon névnap

Hat VEDAC-os arany

2020. szeptember 28. 7:10
VEDAC
Négy futó- és két dobószámban is a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói szerezték meg a magyar bajnoki címet a serdülő és újonc korosztály számára kiírt atlétikai országos bajnokságon. Egyedül az Ikarus tudott eggyel több első helyezést begyűjteni a hazai atlétikai klubok közül.

Tatabánya adott otthont két korosztály, a serdülők, valamint az újoncok országos atlétikai bajnokságának. A VEDAC népes csapattal vett részt az eseményen. Fontos megjegyezni, hogy az újonc korcsoportosok, a 13 évesek életük első szabadtéri országos bajnokságán indulhattak, többen éltek is a lehetőséggel és kimagasló eredménnyel mutatkoztak be, tették le névjegyüket.

Fertig Fanni és Orbán Éva - Fotók: VEDACFertig Fanni és Orbán Éva - Fotók: VEDAC

Közülük is az egyik legnagyszerűbb eredményt Fertig Fanni érte el kalapácsvetésben. A tehetséges kalapácsvető 58.14 méterrel nyerte meg a számot, több mint 12 métert verve az ezüstérmesre.

Nagyszerűen szerepelt Földy Kornél és Lipót Dániel gerelyhajításban, így kettős veszprémi győzelmet könyvelhettünk el. Mindkét fiú megjavította egyéni legjobbját, előbbi így a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, utóbbi pedig második helyen zárt.

Földy Kornél és Lipót DánielFöldy Kornél és Lipót Dániel​​​​​

Szintén az újoncoknál Esső Dóra két számban is az értékes pontszerző helyen végzett, 1000 méter akadályon az ötödik, 2000 méteren a hatodik helyen zárt.

A serdülőknél kiemelkedik Fekete Júlia teljesítménye, aki két számban is aranyérmet vehetett át: 300 méteren 28 tizeddel előzte meg a második helyezettet, míg 300 gáton új egyéni csúccsal, nagyszerű verseny végén ért be első helyen.

Rédling Renáta, Fekete Júlia és Szemán KataRédling Renáta, Fekete Júlia és Szemán Kata

Két érmet szerzett Rédling Renáta is, 1500 méteren bajnoki aranyat ünnepelhetett, míg 800 méteren nagy csatában ezüstérmet szerzett.

Szemán Kata 1500 méteres akadályon érdemelt ki aranyérmet új egyéni rekorddal, de 800 méteren elért hatodik helye is dicséretes.

Szemán Kata, Szemán János és Rédling RenátaSzemán Kata, Szemán János és Rédling Renáta

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója kihangsúlyozta, előremutató, hogy a legifjabb korosztályok hat aranyérmet tudtak szerezni. Hozzátette, néhány év nehézség után újra körvonalazódik egy kiváló futóműhely. A futó szakágnál remek munka zajlik és a most elért eredmények is jól mutatják, hogy elindult fölfelé.

A 15 éves Fekete Júlia duplázása mindenképpen figyelemre méltó és kiemelkedő. Ráadásul 300 gáton új egyéni csúcsot ért el. Rédling Renáta kisebb hullámvölgyben volt, azonban a most elért eredményei is azt jelzik, kilábalt belőle, maga mögött hagyta a nehéz időszakot. Szemán Katán egyértelműen látszik a fejlődés, nagyszerűen teljesített ő is

– összegezte a szakmai vezető a legjobbak eredményeit.

Török Krisztián kiemelte még Fertig Fanni kalapácsvetőt, aki tekintélyes előnnyel verte a mezőnyt, és örömtelinek nevezte a két ifjú gerelyhajító Föld Kornél és Lipót Dániel kettős sikerét is.

Eredmények. Serdülő. Fiú. 800: 4. Lents Barnabás 2:03.03. 1500: 8. Balogh Attila 4:39.62. Leány. 300: 1. Fekete Júlia 40.20. 800: 2. Rédling Renáta 2:18.34, 6. Szemán Kata 2:22.79. 1500: 1. Rédling Renáta 4:54.41. 300 gát: 1. Fekete Júlia 44.81. 1500 akadály: 1. Szemán Kata 5:09.09. Újonc. Fiú. Gerelyhajítás: 1. Földy Kornél 43.24, 2. Lipót Dániel 41.81. Leány. 2000: 6. Esső Dóra 7:18.31. 1000 akadály: 5. Esső Dóra 3:24.91. Kalapácsvetés: 1. Fertig Fanni 58.14. 

vehir.hu

További cikkek

Szenior éremdömping
Szenior éremdömping
Taroltak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szenior sportolói a Budapesten megrendezett országos bajnokságon. Két olyan atléta is indult, Király Kinga, valamint Benes Magdolna, aki triplázni tudott, vagyis három aranyérmet szerzett.
Csapatbajnokság félmaratonnal fűszerezve
Csapatbajnokság félmaratonnal fűszerezve
Tizenegyedik helyen végzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Hunyadi DSE párosa a 2020. évi atlétikai csapatbajnokságon.
Országos és egyéni csúcsok, tizenhárom dobogós helyezés
Országos és egyéni csúcsok, tizenhárom dobogós helyezés
Az ifjúsági és junior korosztálynak rendezett atlétikai liga döntőn remekül szerepeltek a VEDAC atlétái, összesen tizenhárom dobogós helyezést szerezve.
Két VEDAC-ost tüntetett ki a szövetség
Két VEDAC-ost tüntetett ki a szövetség
Esső Andrásra és Szemán Jánosra lehet büszke a VEDAC közössége a Magyar Atlétikai Szövetség elismerései révén.
Pásztor Bence hazatér, Zentai Tiborral váltaná valóra álmát
Pásztor Bence hazatér, Zentai Tiborral váltaná valóra álmát
Október elsejétől ismét a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) színeiben, nevelőedzője, Zentai Tibor kezei alatt versenyez a szervezet egyetlen ifjúsági világbajnoka, Pásztor Bence. Az egyesület dobóakadémiájának nem titkolt célja, hogy a jövő évi tokiói olimpiára a rutinos Orbán Éva mellett férfi kalapácsvetőt is delegáljon a hazatérő, huszonöt éves atléta személyében.