2020. október 24.
//
Salamon névnap

Vezetett az Úrkút, mégis a TIAC örülhetett

A VEHIR.HU megyei élvonal hétvégi, hatodik fordulójában csupán öt percre volt szüksége a vendég Úrkútnak a vezetés megszerzéséhez, azonban Falati duplájával végül a listavezető Tapolca otthon tartotta a három pontot, amely alakulat így egyúttal százszázalékos mutatóját is sikerrel őrizte meg.

Hétvégén folytatódott a Veszprém megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Öt fordulót követően már csak két csapat rendelkezett hibátlan mutatóval: a Tihany, valamint a Tapolca. Előbbi a hatodik kör küzdelmeit decemberre halasztotta, ezáltal nem lépett pályára. Utóbbira azonban „combos” hazai megmérettetés várt szombat délután a jó erőt képviselő, rutinos Úrkút ellen.

Megilletődötten kezdték a hazaiak mérkőzést. Igyekeztek a védelmet stabilizálni. A vendég úrkútiak pedig hatalmas rohamokat indítottak. A jól szervezett védelem jól állta ezeket. Egészen az ötödik percig, amikor a jobboldalon Reizinger elfutott, kicselezett két védőt, majd 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

Ez a gól felébresztette a tapolcai fiatalokat, akik egyre többször letámadták az úrkútiakat. Az egyik ilyen letámadás után a hazaiak formás akciót vezettek, amelynek a végén ki tudták hagyni az egyenlítési lehetőségüket.

A 30. percben egy előre ívelés nyomán a vendégkapus és a csatár egyszerre értek a labdához, jó 26-30 méterre az üres úrkúti kaputól. Zsigmond Gyula, az úrkúti kapus ütközött és fellökte a hazaiak támadóját. harsant a sípszó, és villant a piros lap a kapusnak. (Utolsó emberként történt a kontakt, így szabály szerint jogos a kiállítás).

A 35. percben mintaszerű tapolcai akció végén Falati 16 méterről egyenlített egy szép lövéssel (1-1). A fordulás után a TIAC fiatalja más szellemben fociztak. Bátran felvállalták az ütközéseket, feljebb tolták a védekezésüket és kombinatív focit játszottak. Az Úrkút gárdája pedig hajtott a vezető gólért. Schmidthoffer Dávidnak ebben az időszakban hatalmas védéseket kellett produkálni.

Nyomott az Úrkút, sorra vezette a támadásokat, a hazai védelem és a középpálya pedig jól szűrte és semlegesítette ezeket. Egyre pontosabbak voltak az előre íveléseik és a kontráik a TIAC-nak. A 68. percben egy ilyen kontra támadás végén, egy úrkúti kapu előtti kavarodás végén Falati laposan a jobb kapufa mellett megszerezte a vezetést a Tapolcának (2-1).

Presztízsből is fokozni próbálta a nyomást az Úrkút csapata, de a hazaiak továbbra is ragyogóan védekeztek. A mérkőzés képe alapján megérdemelten nyertek a fiatal tapolcai játékosok, akik taktikusabban játszottak és szervezettebben védekeztek. A vendégek, hiába a nagyobb rutin, sokszor elképzelés nélkül rúgták a labdát. Azt azért el kell mondani, ha nem öncélú lett volna a vendégek játéka, akkor a döntetlenre is méltóak lettek volna. Mint kiderült, ez a mérkőzés volt Garai Péter utolsó edzői megmozdulása Úrkúton. Az edző, megnövekedett munkahelyi elfoglaltságai miatt kérte a felmentését. Az Úrkút vezetősége ezt elfogadta, az új edző személyéről később döntenek.

Tudósított: Pozsgai Miklós

TIAC VSE–Úrkút SK 2-1 (1-1)
Tapolca, 300 néző. Vezette: Holczbauer F. (Lovasi István, Hegedűs Imre)
TIAC VSE: Schmidhoffer – Szabó D., Cséri, Sági (Ladányi), Illés (Tóth Á.), Kiss J., Ludvig, Dobján, Bognár, Tóth M. (Pölczmann), Falati (Bardon). Edző: Dobján Krisztián.
Úrkút SK: Zsigmond – Károlyi, Lang, Uj, Kalapács, Reizinger (Keller), Nagy R. (Márton), Korpos (Kállai), Kakas, Udvardi, Haman. Edző: Garai Péter.
Gólszerzők: Falati (2), ill. Reizinger.
Kiállítva: Zsigmond (30., Úrkút SK).

Szintén szoros találkozónak ígérkezett a Devecser kontra Balatonalmádi derbi, hiszen a tabella harmadik helyét elfoglaló együttes a feltörekvő, negyedik pozícióban álló tóparti brigádot fogadta. Utóbbi azonban mindezt megcáfolta, hiszen Hoffer duplájával már az első játékrészben ellépett ellenfelétől, amely végül még kettőt kapott az almádiaktól úgy, hogy egyszer sem sikerült betalálnia.

A Herendi Porcelán szabadnapos volt, míg a Pét, az Ajka és a Devecser – ahogy az említett Tihany is – a téli évszak elején pótolja majd a forduló küzdelmeit. A további hat csapat három mérkőzése pedig gólgazdagra sikerült, ugyanakkor mindhárom esetben fölényes diadal született.

A VEHIR.HU megyei élvonal 6. fordulójának további eredményei:

Devecser SE–Balatonalmádi SE 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Hoffer (24., 33.) Kelemen (65.), Burcsik (74.)

Gyulafirátót SE–Füzfői AK 0-5 (0-2)
Gólszerők: Szabó P. (29., 42.), Zágor (50., 55.), Gimes (70.)

Sümeg VSE–Badacsonytomaji SE 4-1 (0-0)
Gólszerzők: Cseh (48.) ill. Horváth R. (67.), Horváth G. (78.), Reicz (84.), Rédei (86.)

Csetény SE–Magyarpolány SE 4-7 (0-3)
Gólszerzők: Gottfried (8.), Szakonyi (26., 41., 65., 85.), Czepek (82.), Bencsik (89.) ill. Nagy R. (63.), Szenft (68., 81.), Bíró (71.) 

Szabadnapos volt: Herendi Porcelán SK

December 5-én játsszák:

Péti MTE–Ajka Kristály SE
Tihanyi FC–Várpalotai BSK

Így állnak a csapatok:

Tabella forrása: adatbank.mlsz.hu

Képek

 

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Almádiból rabolna pontokat a Herend
Almádiból rabolna pontokat a Herend
Gólokban gazdag összecsapás? Szoros hazai győzelem? Meglepetés egál? – ahogy a Balatonalmádi–Herend derbi, úgy a többi mérkőzés is komoly izgalmakat takar a VEHIR.HU megyei élvonal tizenegyedik fordulójában.
A zirciek továbbra is hibátlanul az élen
A zirciek továbbra is hibátlanul az élen
A CoreComm SI megyei másodosztály kilencedik fordulójában az Ugod rendesen megizzasztotta a Zircet, de utóbbi végül 3-2-es sikert ért el vasárnap hazai környezetben, ezzel megóvva hibátlan mutatóját.
Nem maradt veretlen csapat a VEHIR.HU megyei I. osztályban
Nem maradt veretlen csapat a VEHIR.HU megyei I. osztályban
Elvesztette veretlenségét a VEHIR.HU megyei élvonalában a listavezető TIAC, miután a tizedik forduló szombat délutáni találkozóján a trónkövetelő, vendég Ajka Kristály 3-2-es győzelmet aratott felette.
Megfosztanák veretlenségétől a listavezetőt
Megfosztanák veretlenségétől a listavezetőt
A VEHIR.HU megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában az ezidáig veretlenül éllovas Tapolca várja összecsapásra az eddig egyszer botló, harmadik pozícióban helyezkedő Ajka Kristály együttesét.
Tíz gól esett a szomszédvári derbin
Tíz gól esett a szomszédvári derbin
Az Alsóörs 8-2-re nyert Csopakon, a listavezető Zirc a Szentantalfa vendégeként gyűjtötte be az újabb pontokat a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.