2020. október 26.
//
Dömötör névnap

Ismét kézbe vehető az Ecoport magazin

2020. szeptember 24. 3:00
22. lapszámával jelentkezik a héten kiadónk gazdasági és életmód magazinja, az Ecoport, mely az online forma mellett ismét elérhető nyomtatott verzióban is, címlapján Sterbik Árpáddal.

Mélyen hiszünk benne, hogy az egyre inkább tért nyerő online világ mellett is szükség van kézzelfogható dolgokra, ezért is döntöttünk úgy annak idején, hogy nyomtatott formában (is) elindítjuk az Ecoport magazint. A pandémia időszaka aztán egy kicsit zárójelbe tette a print világát, nagy örömünkre azonban legújabb, szeptemberi számunk ismét elérhető már nyomtatott formában is.

A címlapon rögtön egy exkluzív sztorival indítunk: Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém kapusa januárban jelentette be visszavonulását a profi sporttól, a kézilabdától azonban nem tudott teljesen elszakadni. Nagyinterjúnkban pályájának legérdekesebb állomásairól, a kapus pozíció némileg mentalista jellegéről, új feladatokról, családról, borászatról és egy éjszakai telefonhívásról is beszélgettünk vele.

A tavasszal és a nyárral szemben az ősz meglehetős pezsgést hozott el. Először rendezték meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, itt debütált a pandémia miatt eltolt Magdolna is, Buvári Tamás rendező-forgatókönyvíró legújabb nagyjátékfilmje. Többek között arról is kérdeztük őt, aggódik-e a filmgyártás, a mozi jövője miatt, és hogy mi vezette arra, hogy vidéken építsen egy filmes közösséget.

Szólista alkat vagyok, állítja Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója, akivel egy igazán személyes interjút sikerült készítenünk vezetésről, megfigyelésekről, művészi érzékenységről és „megbölcsülésről”.

2020-ban Trianon száz éves évfordulójához érkeztünk, ennek apropóján több oldalról is körbejártuk a témát: Kultúra rovatunkban a várpalotai Trianon Múzeumról olvashatnak, míg az Iránytű rovatban az elcsatolt területek legérdekesebb látnivalóit mutatjuk meg.

Pillanatkép a 2016-os DakarrólPillanatkép a 2016-os Dakarról

A legújabb lapszámban emellett foglalkoztunk többek között az írás tanulhatóságával és az ezzel kapcsolatos sztereotípiákkal is a Magyar Íróképző tevékenysége kapcsán, Gasztro rovatunkban a nyarat idézve a díjnyertes fagyi titkába eredtünk, míg a Hullám rovatban a jógát átitató kapitalista szemléletről értekeztünk és a gerincbántalmak elkerüléséhez adunk tippet.

De a tereprali kapcsán úttalan utakra is eltévedtünk, a Budapest School révén pedig egy rendhagyóbb tanítási módszert mutatunk be.

Érdemes felkeresni nemrégiben megújult online felületünket is, ahol olyan érdekességek is olvashatók, melyek a nyomtatott magazinban megjelent interjúkból kimaradtak.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek