Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A veszprémi miniszobroknak már őrző-védője is van

2020. október 26. 4:05
Korántsem jellemző, de az „Ezt láttam Veszprémben!” elnevezésű Facebook-csoportban kedves, pozitív hangvételű bejegyzésre bukkantunk.

Iskolakezdés, vége a nyárnak, küszöbén állunk a második hullámnak – nem, ez nem egy költemény. Ráadásul hétfő is van, és csapadékot is mondtak mára. Autóba mégsem ülhetek, hiszen parkolót találni időigényes, a turbókörforgalom pedig szintén bedugulhatna.

A pékségben hiába mosolyogtam az eladókra, a maszkban nem látszott, bizonyára ezért sem köszöntek vissza. Épphogy elkezdődött egy újabb hét, még be sem értem az irodába, de a telefonom megállás nélkül csörgött: a „jóemberek” máris behajtanák azt, amit a szabadnapokon nem sikerült. 

Ezt valóban érdemes látni VeszprémbenEzt valóban érdemes látni Veszprémben

Mély levegő.

Tudom, senkinek sem egyszerű. Ezért is hoztam példaként az utóbbi sorokat, hogy megelőzzem a néhányak által már bevett szavakat, amelyekkel bárhol, bármilyen helyzetben könnyűszerrel lehet védekezni: „ennyi negatívum mellett mégis hogyan maradhatnék pozitív?”

Kulturált körülmények között egyébként az ember még a válaszra is méltatna, ugyanakkor a közösségi portálok világában, az online dzsungel színterén manapság divat lett megállás nélkül panaszkodni, károgni, egymás hovatartozását, nézőpontját semmibe véve – legfőképpen hamis profil kíséretében – szidalmazni. 

A Kolodko-alkotásokkal valódi érték került utcáinkraA Kolodko-alkotásokkal valódi érték került utcáinkra

Különböző csoportokat hoztunk létre, hogy adott településeken akár a városvezetésnek is üzenhessünk, vagy éppen az emeletszomszédunknak, ha ahhoz már kevésbé voltunk tökösek, hogy bekopogjunk hozzá. Nekünk, veszprémieknek az „Ezt láttam Veszprémben!” elnevezésű Facebook-csoport szolgál erre a célra.

Akik csatlakozni kívánnának, bátran ígérhetem, hogy olyan dolgokkal szembesülhetnek, amelyek láttán a segítőkész emberek fejüket lehajtva elszomorodnak. Például exkluzív fényképeket láthatnak hányatott sorsú, az utcán kartonpapíron alvó hontalanokról. Persze, fotózzuk le őket, azzal biztos nekik és nekünk is jobb lesz!

Egy kutya mosolya mögött gazdája gondoskodása rejlikEgy kutya mosolya mögött gazdája gondoskodása rejlik

Azonban az ellenpólus, még ha csak minimálisan is, de létezik. Ezt kívánják bizonyítani a véleménycikkemben elhelyezett fényképek is, amelyek szintén az említett csoportból származnak, negatívum helyett mégis valódi értéket hordoznak magukban. Az irányvonalak adottak, de azt megválaszthatjuk, melyik úton lépkedünk!

A veszprémi miniszobrok a kárpátaljai művész, Kolodko Mihály alkotásai, amelyek az A1 Sped Kft. felajánlásából kerültek kivitelezésre, majd elhelyezésre városunkban. 

Simon Dani
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.