2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Családi nappal és koncertekkel búcsúztatták a nyarat

2020. szeptember 2. 4:00
Sokan kilátogattak a Kálvin parkba vasárnap délután az Agóra Kulturális Központ által szervezett nyárbúcsúztató családi napra.

Damoklész kardjaként lebegett a vasárnapra várt zivatar az Agóra Kulturális Központ által szervezett Nyárbúcsúztató Családi Nap fölött, végül az égiek megkímélték a rendezvényt, ezzel sok ember vasárnapi délutáni szórakozását is.

A Jutas lakótelepen a Kálvin parkban délután három órától kezdődtek a programok, amelyek elsősorban a kisgyermekes családokra fókuszáltak, így a kilátogatók találkozhattak kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, vásárral, valamint ügyességi vetélkedőn is részt vehettek.

Külön sátorban képviseltette magát a Europe Direct irodája is, ahol az EU-val kapcsolatos kvízt lehetett kitölteni.

A szervezők a színpadi produkciókat is aszerint állították össze, hogy az a gyermekek, valamint az idősebb korosztály számára is érdekesek legyenek. A délután folyamán fellépett Csiga Duó Gyermekzenekar, a FootNotes Dance Company és az Orsolya Fashion Line táncos bemutatóval készült, később pedig az Irigy Hónaljmirigy, valamint Sub Bass Monster adott koncertet a parkban.

A nyárbúcsúztató több szempontból is a előtérbe helyezte a környezettudatosságot, a színpadi gyermekprogramok mellett a foglalkozások között is több helyen megjelent az öko-tudatosság.

vehir.hu
Simon Dani

További cikkek

Puszta jelenlétükkel fegyelmeznek
Puszta jelenlétükkel fegyelmeznek
Egy szociális problémára sikeresen reagáltak a Haszkovón, ami viszont egyből szült egy másikat. A régóta fennálló kellemetlenségek ellen most úgy látszik, sikerült megtalálni a megoldást.
Az édesanyákat köszöntötték a lakótelepen
Az édesanyákat köszöntötték a lakótelepen
Az édesanyákat köszöntötte a Lokálpatrióták a Haszkovó lakótelepen.
A lakótelepről kitaszított magaskultúra
A lakótelepről kitaszított magaskultúra
Arra, hogy egyéni szinten mit jelent a kultúra, nehéz választ találni, és hogy vajon a társadalmunk minden szintjébe bele van-e kódolva, az sem biztosan egyszerű eldöntendő kérdés. A kreatív törekvéseket nagyon könnyű csírájában elfojtani, ha az nem a megfelelő közönséget célozza meg. Mindenkivel jót tenni persze lehetetlen, de az átgondolatlanság egyértelműen elégedetlenséget szül, ahogy az pár éve a Haszkovón is történt. Szerencsére mára ide is megtalálta az EKF a helyes ajtó kulcsát.
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.
Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub
Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub
Decemberben lezárul a 2022-re vonatkozó pályázat, amely segítségével kulturális és művészeti programokat valósított meg az Alkohol-Drogsegély Ambulancia a lakótelep szívében, a Napsugár Klubban.