2020. november 25.
//
Katalin névnap

Zúg a markoló, készül a tornacsarnok

A Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai megkezdődtek, hamarosan az alapkövet is lerakják a Városi Stadionban.

Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának, az új veszprémi tornász gyakorlónak az alapját már szorgosan ássák a markolók. Portálunk információi szerint a stadionban, az egykori dobópálya területén kivitelezésre kerülő létesítmény alapkövét is lerakják a napokban.

A beruházás ütemterv szerint kezdődött el, jövőre akár átadásra is kerülhet.

Rég várt fejlesztés kezdődött elRég várt fejlesztés kezdődött el

Az önkormányzat, a Modern Városok Program és Magyar Torna Szövetség támogatásával megvalósuló tornászotthont Zalavári István és Papp Rita tervező álmodta meg.

Köszönettel tartozom mindenkinek, aki tett azért, hogy egyesületünk fiatal tehetségei új otthonba költözhessenek, méltó körülmények között dolgozhassanak. Szeretnénk szép eredményekkel viszonozni a támogatást, a jövőben országos szinten is kiemelkedő veszprémi tornászokat nevelni!

– mondta el lapunknak Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club (VTC) elnöke.

2021-ben itt már egy tornacsarnok állhat 2021-ben itt már egy tornacsarnok állhat

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlótér kerül megvalósításra, az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek. 

Ezáltal nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épül Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának részeként. A fejlesztés városunk mellett a VTC életébe is nagy változást hoz: legfőképpen XXI. századi körülményeket.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között
Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között
A Veszprémi Torna Club (VTC) tizenhat éves reménysége, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után negyedik helyezést ért el a Győrben rendezett női mesterfokú bajnokság döntőjében.
Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok
Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok
Az éves versenyszünetet követően október 24-én állhattak újra a szerekhez az I. osztályban versenyző veszprémi tornász lányok a budapesti Központi Tornacsarnokban, ahol zárt ajtók mögött kellett számot adniuk tudásukról, de így is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.
Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Hamarosan megkezdődhet a Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai színvonuló tornász gyakorló csarnokának építése a Városi Stadionban.
A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás
A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás
Ha minden jól megy, akkor még a nyáron megkezdődhet Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának építése a Városi Stadionban. Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club elnöke a vehir.hu megkeresésére hangsúlyozta: egyetlen céljuk örömet szerezni, vidámságot vinni a náluk fejlődő gyermekek és szüleik életébe.
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épülhet meg a jövőben Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként – tudtuk meg a Veszprémi Torna Club csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján.