Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Zúg a markoló, készül a tornacsarnok

2020. augusztus 25. 18:27
A Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai megkezdődtek, hamarosan az alapkövet is lerakják a Városi Stadionban.

Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának, az új veszprémi tornász gyakorlónak az alapját már szorgosan ássák a markolók. Portálunk információi szerint a stadionban, az egykori dobópálya területén kivitelezésre kerülő létesítmény alapkövét is lerakják a napokban.

A beruházás ütemterv szerint kezdődött el, jövőre akár átadásra is kerülhet.

Rég várt fejlesztés kezdődött elRég várt fejlesztés kezdődött el

Az önkormányzat, a Modern Városok Program és Magyar Torna Szövetség támogatásával megvalósuló tornászotthont Zalavári István és Papp Rita tervező álmodta meg.

Köszönettel tartozom mindenkinek, aki tett azért, hogy egyesületünk fiatal tehetségei új otthonba költözhessenek, méltó körülmények között dolgozhassanak. Szeretnénk szép eredményekkel viszonozni a támogatást, a jövőben országos szinten is kiemelkedő veszprémi tornászokat nevelni!

– mondta el lapunknak Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club (VTC) elnöke.

2021-ben itt már egy tornacsarnok állhat 2021-ben itt már egy tornacsarnok állhat

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlótér kerül megvalósításra, az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek. 

Ezáltal nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épül Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának részeként. A fejlesztés városunk mellett a VTC életébe is nagy változást hoz: legfőképpen XXI. századi körülményeket.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.