2023. június 8.
//
Medárd névnap

Idén is a lakótelepi parkba csábítják az embereket

2020. augusztus 26. 4:00
Hagyományosan idén is megszervezi a Gyere a parkba elnevezésű családi rendezvénysorozatot az Agóra Művelődési Központ. A járványügyi korlátozások betartása mellett családi és gyermekprogramok is várták, illetve ma is várják az érdeklődőket a Táborállás parkban.

Augusztus utolsó hetében hagyományosan felpezsdül a lakótelep élete, ekkor rendezik meg az Agóra hivatalos nyárbúcsúztatóját az intézmény előtti parkban. Az idei programok esetében szigorúbb biztonsági intézkedéseket is bevezettek a szervezők, de a programokban ezúttal is a korábbi évekhez hasonló tematikát állítottak össze a szervezők néhány újítással.

A kétnapos esemény hétfőn kezdődött, amikor gyermekprogramok, játszóház és különböző népi folklór előadások várták az érdeklődőket. A délután folyamán fellépett a többszörösen díjazott Tarsoly Zenekar „Amerikás dalok” koncertjével, valamint a programok színvonalát a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprémi Igazgatósága is erősítette.

A Gyere a parkba kedden is folytatódik délután három órától. A mai napon szintén a gyerek, valamint zenei programok alkotják a rendezvény gerincét. Tapsi kalandjai címmel interaktív előadás várja a kicsiket, az Agóra falain belül pedig Kovácsné Balogh Ágota, Körülöttünk a világ és benne a nő című kiállítása lesz megtekinthető.

Ezzel párhuzamosan a parkban légvár, ügyességi játszótér, lufihajtogatás, arcfestés, kitűző készítés és gipszfigurafestés is szerepel a programok között.

A Gyere a parkba nyárbúcsúztatón szintén hagyományosan, minden évben egy legendás hazai, vagy külföldi zenekart elevenítenek meg a színpadon. A korábbi években így hallhattak az érdeklődők LGT, vagy éppen Illés dalokat, idén viszont nemzetközi vizekre eveznek, ugyanis a The Bits Beatles emlékzenekar Paul McCartney és ikonikus bandájának a zenéjét eleveníti meg a Táborállás parkban.

A belépés idén is díjtalan, ugyanakkor a szervezők biztonsági intézkedéseket is bevezettek, így több helyen kézfertőtlenítők lesznek kihelyezve, valamint kérik az érdeklődőket, hogy aki a koronavírus legkisebb tünetét is tapasztalja magán, az semmiképp se jöjjön emberek közé egymás biztonsága érdekében.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

A reményteljes jövő a Bűvös Bábos Fesztiválon
A reményteljes jövő a Bűvös Bábos Fesztiválon
A Pápai Művelődéstörténeti Társaság és a Pegazus Színház közös szervezésében indult útjára a Bűvös Bábos Fesztivál Gyermek Bábcsoportok Nemzetközi Találkozója. A fesztivál az EKF támogatásával valósul meg.
Magunkat védjük, ha a környezetünket védjük
Magunkat védjük, ha a környezetünket védjük
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program a fenntartható rendezvényszervezésről adott hasznos és praktikus információkat, többek között egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül.
Körbefutották a lakótelepet
Körbefutották a lakótelepet
Először rendezett futóversenyt a Március 15. utcában az Agóra és a VEDAC szombaton.
Együtt búcsúztatja a nyarat a lakótelep közössége
Együtt búcsúztatja a nyarat a lakótelep közössége
Kétnapos rendezvénnyel int búcsút a nyárnak az Agóra – és vele együtt az egész Haszkovó lakótelep, de a hétvégén is többféle rendezvény várja az itt – és a máshol – élőket.
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Bonbon készítésre gyűltek össze csütörtök délután a Deák és a Báthory iskola kis diákjai a Veszprém Agórában, hogy egy különleges technika órán vegyenek részt: az intézmény Kis cukrász napközi programjának keretében ugyanis a gasztronómia világába nyerhetnek betekintést, miközben a saját édességüket is elkészíthetik.