Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C

Idén is a lakótelepi parkba csábítják az embereket

2020. augusztus 26. 4:00
Hagyományosan idén is megszervezi a Gyere a parkba elnevezésű családi rendezvénysorozatot az Agóra Művelődési Központ. A járványügyi korlátozások betartása mellett családi és gyermekprogramok is várták, illetve ma is várják az érdeklődőket a Táborállás parkban.

Augusztus utolsó hetében hagyományosan felpezsdül a lakótelep élete, ekkor rendezik meg az Agóra hivatalos nyárbúcsúztatóját az intézmény előtti parkban. Az idei programok esetében szigorúbb biztonsági intézkedéseket is bevezettek a szervezők, de a programokban ezúttal is a korábbi évekhez hasonló tematikát állítottak össze a szervezők néhány újítással.

A kétnapos esemény hétfőn kezdődött, amikor gyermekprogramok, játszóház és különböző népi folklór előadások várták az érdeklődőket. A délután folyamán fellépett a többszörösen díjazott Tarsoly Zenekar „Amerikás dalok” koncertjével, valamint a programok színvonalát a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprémi Igazgatósága is erősítette.

A Gyere a parkba kedden is folytatódik délután három órától. A mai napon szintén a gyerek, valamint zenei programok alkotják a rendezvény gerincét. Tapsi kalandjai címmel interaktív előadás várja a kicsiket, az Agóra falain belül pedig Kovácsné Balogh Ágota, Körülöttünk a világ és benne a nő című kiállítása lesz megtekinthető.

Ezzel párhuzamosan a parkban légvár, ügyességi játszótér, lufihajtogatás, arcfestés, kitűző készítés és gipszfigurafestés is szerepel a programok között.

A Gyere a parkba nyárbúcsúztatón szintén hagyományosan, minden évben egy legendás hazai, vagy külföldi zenekart elevenítenek meg a színpadon. A korábbi években így hallhattak az érdeklődők LGT, vagy éppen Illés dalokat, idén viszont nemzetközi vizekre eveznek, ugyanis a The Bits Beatles emlékzenekar Paul McCartney és ikonikus bandájának a zenéjét eleveníti meg a Táborállás parkban.

A belépés idén is díjtalan, ugyanakkor a szervezők biztonsági intézkedéseket is bevezettek, így több helyen kézfertőtlenítők lesznek kihelyezve, valamint kérik az érdeklődőket, hogy aki a koronavírus legkisebb tünetét is tapasztalja magán, az semmiképp se jöjjön emberek közé egymás biztonsága érdekében.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központ adott otthont a nyugdíjas művészeti gálának.  2023. október 28. 12:00 Egy mentálisan erős városhoz óriási szükség van a közösségek és a kultúra erejére Egy mentálisan erős városhoz óriási szükség van a közösségek és a kultúra erejére Leendő közművelődési szakembereknek rendeztek háromnapos fesztivált Veszprémben és Felsőörsön, ahol interaktív programokon és pódiumbeszélgetéseken kaphattak átfogóbb képet arról, miért olyan fontos ez a szakma a kollektív jólét szempontjából. 2023. augusztus 30. 11:38 A reményteljes jövő a Bűvös Bábos Fesztiválon A reményteljes jövő a Bűvös Bábos Fesztiválon A Pápai Művelődéstörténeti Társaság és a Pegazus Színház közös szervezésében indult útjára a Bűvös Bábos Fesztivál Gyermek Bábcsoportok Nemzetközi Találkozója. A fesztivál az EKF támogatásával valósul meg. 2023. május 13. 12:03 Magunkat védjük, ha a környezetünket védjük kultúra Magunkat védjük, ha a környezetünket védjük A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program a fenntartható rendezvényszervezésről adott hasznos és praktikus információkat, többek között egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül. 2023. március 4. 21:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.