Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Korosztályokon át ívelt a III.Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál

2020. augusztus 26. 4:00 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
A család minden tagja talált magának tartalmas kikapcsolódást a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon, mely magas színvonalú, fergeteges operettgálával zárult.

Nagyszabású nyitóceremóniával kezdődött el a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében szerdán.  A megnyitó díszvendége, Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művész beszédében kiemelte, 50 éves színházi sorsa megadta, hogy húsz évig egy öltözőben ülhetett Rátonyi Róberttel. -"Hallgathattam rajongó beszédét a hivatásáról, örökölhettem a színházért és a fiatal tehetségekért való őszinte érdeklődését, szakmai múltú és elődök iránti tiszteletét, szakmai profizmusát, színpadi tisztességét és emberségét." Hozzátette, neki köszönheti, hogy fél évszázadig megmaradt ezen a buktatókkal teli, keserű, kiszolgáltatott, sikerekkel, örömökkel, fájdalmakkal, de mégis csodálatos pályán.

A nyitóceremónián fúvószenekar, táncegyesület, operetténekesek, szteppvilágbajnokok, artisták, különleges állatos szám, és sok-sok meglepetés szórakoztatta a lelkes közönséget. 

A fesztivál első napján emlékezetes beszélgetés zajlott Gálvölgyi Jánossal, a gyermekeknek a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes a Lúdas Matyit állította színpadra, ízelítőt mutatott be a színház a jövő évi első bemutatóból, az Egy csók és más semmi című operettből, késő esti programként ifj. Csík Benedek és zenekara káprázatos zenei összeállítását élvezhette a közönség. A szerdai nagyszínpadi előadás a Marica grófnő című operett volt, melyet országos társulattal mutattak be. Ez a szereposztás a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra készült.

Augusztus 20-án a délelőtti és a kora délutáni órákban az ifjabb közönség szórakozhatott több mese- és bohócelőadáson, délidőben pedig a GasztrOperett finom ízei mellé, Jó ebédhez szólt az operett! A program része volt a SzínHázVilág tábor tagjainak bemutatkozása is.

A délutáni órákban hatalmas érdeklődés kísérte a Pécsi Nemzeti Színház művészeinek Operettvarázs című szakmai beszélgetéssel tarkított műsorát, ezt követően pedig Kalló Zoltán és zenekara húzta el a közönség nótáját.

A III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál zárásaként Oberfrank Pál fesztiváligazgató hangsúlyozta, az eredeti, júniusi időpontban a szabályozások miatt nem volt „engedély” a rendezvényre, de tudtuk, hogy – a lehetőségek szerint – mindenképpen megtartjuk, hiszen a nézők kiemelkedő érdeklődése is erre buzdított minket.

Keller János, a fesztivál művészeti vezetője kiemelte, hogy a kétnapos rendezvény időtartamába négy napnak megfelelő programot kellett sűríteni, hogy a pandémia miatt halasztani és rövidíteni kényszerült programokat a nézők elé tudják varázsolni és a leegyeztetett produkciók, fellépők is részesei lehessenek a fesztiválnak.

Az Operettgála magyar tájakon vezette végig a nézőket a hungarikummá vált műfaj, valamit Frankó Tünde, Peller Károly, Kardffy Aisha, Tassonyi Balázs, Füredi Nikolett, Buch Tibor, a Táncverzum tánckara és a Sturcz Szmollbend zenekar közreműködésével. A gálát Somogyi Szilárd rendezte.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.