2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Veszprémi zenekarok zárják be a fesztivál kapuit

2020. augusztus 23. 12:00
Még egy utolsó nekifutás, aztán véget érnek az idei Rozé Rizling Jazz Napok.

Az utolsó napot a Time Out Duo nyitja fél hétkor. Fülöp Lídia és Görög Dániel 2013-ban döntöttek úgy, hogy a magánéleten túl, a zenében is párost alkotnak, repertoárjukat főleg saját ízlésükre formált popzenei átiratok és jazz sztenderdek alkotják. 

Nyolckor újabb veszprémi formáció áll a közönség elé: a Soul and Emotion. Céljuk igényes egyedi hangzás létrehozása, ötvözve a modernebb zenei vonalakat a soul és funky tradicionális elemeivel. Repertoárjuk főként hasonló stílusú, külföldi zenekarok által előadott dalok feldolgozásából áll. 

Végül, de nem utolsó sorban a The Bluesberry Band küldi pihenőre a fesztivált tíztől. Ha a korona is úgy akarja, kevesebb mint egy évet kell várnunk a folytatásra, a Veszprémfest jövő évi időpontját ugyanis már be is jelentették: 2021. július 12. és 18. között zajlanak majd koncertek a nagyszínpadon és vélhetően az Óváros téren is.

 

A 2020-as Rozé, Rizling Jazz Napok lezárásaként az egyik legismertebb badacsonyi borászatot ajánljuk olvasóinknak, ami méltó lezárása lesz a bornapoknak. Íme a Laposa borászat.

A Laposa Birtok központja a Badacsony-hegy déli oldalán, a régi Bogyai úri birtokon található. A pince borai a vulkanikus tanúhegyek legjobb fekvésű területein elhelyezkedő, mára már 12 hektár területen fekvő szőlőkből készülnek. A borvidéki hagyományoknak megfelelően fehérborok. Fajtát tekintve pedig: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Kéknyelű, Szürkebarát, Juhfark, Furmint és a Laposa Rosé ami Pinot Noirból készül. Zsófi és Bence a családi hagyományokat követve együtt vezetik a Birtokot. 

vehir.hu

További cikkek

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház pénteken.
Ami Kosztolányi kötetét illeti: túlságosan is sok vers van benne
Ami Kosztolányi kötetét illeti: túlságosan is sok vers van benne
Kiragadott sorok, félreérthető mondatok, vagy valóban azt állította valaki Kosztolányi Dezső egyik kötetéről, hogy túl sok vers van benne?
Elmondani az elmondhatatlant
Elmondani az elmondhatatlant
A mai napig vita tárgyát képezi, lehet-e hiteles alkotást készíteni olyan sokkoló témákról, mint a holokauszt. Az elmúlt évek többszörösen díjazott filmalkotásai arra engednek következtetni, lehet, sőt, érdemes több megközelítést alkalmazni. A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja apropóján ajánlunk öt hazai filmet.
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity. Érdemes megjegyezni ezt a kifejezést, ugyanis a közeljövőben sokszor elhangzik majd az Európa Kulturális Főváros 2023 aktuális hírei között. Magyarul aktív városra fordítható fantázianév fedi azt a projektet, ami a régi Heim Pál Gyermekkórház épületét alakítja át egy új, immáron a kultúrát és az aktív kikapcsolódást magában foglaló intézménnyé.
14 bámulatosan szép könyvtár
14 bámulatosan szép könyvtár
Talán nem nekik jut a legnagyobb megbecsülés a munkaerőpiacon, de ők dolgozhatnak az egyik legszebb környezetben. A könyvtárosok világnapján 14 lenyűgöző könyvtárt mutatunk a világból.