Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi zenekarok zárják be a fesztivál kapuit

2020. augusztus 23. 12:00
Még egy utolsó nekifutás, aztán véget érnek az idei Rozé Rizling Jazz Napok.

Az utolsó napot a Time Out Duo nyitja fél hétkor. Fülöp Lídia és Görög Dániel 2013-ban döntöttek úgy, hogy a magánéleten túl, a zenében is párost alkotnak, repertoárjukat főleg saját ízlésükre formált popzenei átiratok és jazz sztenderdek alkotják. 

Nyolckor újabb veszprémi formáció áll a közönség elé: a Soul and Emotion. Céljuk igényes egyedi hangzás létrehozása, ötvözve a modernebb zenei vonalakat a soul és funky tradicionális elemeivel. Repertoárjuk főként hasonló stílusú, külföldi zenekarok által előadott dalok feldolgozásából áll. 

Végül, de nem utolsó sorban a The Bluesberry Band küldi pihenőre a fesztivált tíztől. Ha a korona is úgy akarja, kevesebb mint egy évet kell várnunk a folytatásra, a Veszprémfest jövő évi időpontját ugyanis már be is jelentették: 2021. július 12. és 18. között zajlanak majd koncertek a nagyszínpadon és vélhetően az Óváros téren is.

 

A 2020-as Rozé, Rizling Jazz Napok lezárásaként az egyik legismertebb badacsonyi borászatot ajánljuk olvasóinknak, ami méltó lezárása lesz a bornapoknak. Íme a Laposa borászat.

A Laposa Birtok központja a Badacsony-hegy déli oldalán, a régi Bogyai úri birtokon található. A pince borai a vulkanikus tanúhegyek legjobb fekvésű területein elhelyezkedő, mára már 12 hektár területen fekvő szőlőkből készülnek. A borvidéki hagyományoknak megfelelően fehérborok. Fajtát tekintve pedig: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Kéknyelű, Szürkebarát, Juhfark, Furmint és a Laposa Rosé ami Pinot Noirból készül. Zsófi és Bence a családi hagyományokat követve együtt vezetik a Birtokot. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.