Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megadjuk a módját a pénteknek

2020. augusztus 22. 9:15
A péntek este hagyományosan a kikapcsolódás ideje, az Óváros téren pedig minden adott lesz ehhez.

A péntek estét az M.C.S Blues Band indítja a már megszokott fél hetes időpontban. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő zenekar a feldolgozások mellett kezdettől fogva törekedett a saját dalok írására. Az M.C.S Blues Band célja a blues műfajának életben tartása és annak népszerűsítése saját zenei világukon keresztül.

A stafétát Szűcs Gabi veszi át nyolckor. Zenekarával, amely a hazai jazz-élet legkiválóbb zenészeiből áll, a hagyományos swing zene, a klasszikus ’30-as, ’40-es évek szórakoztató muzsikájának egyik legjobb hazai tolmácsolója. A zenekar repertoárján a sztenderdeken kívül átiratok is szerepelnek, a modern műfajokból is csemegézve. A koncertprogramban Ella Fitzgeraldtól Frank Sinatraig a korszak legismertebb, legnépszerűbb dalai is felcsendülnek, egyedi felfogásban.

A tíztől színpadra lépő Romhányi Áron vezette kilenc tagú zenekar lendületes, magas energiaszintű előadásmódjával rendszerint elvarázsolja a közönségét, akár új saját dalokat, akár United-slágereket, akár feldolgozásokat játszanak. Áron rapelése, Szakonyi Milán egyedi hangszíne, a Group’n’Swing teljes fúvóskara, valamint a minőségi hangszeres szólók egy igényes, és közben táncolható koncertben teljesednek ki.

 

Péntek estére is két kiváló borászatot ajánlunk a koncertek mellé. Bemutatkozik Béla és Bandi, valamint a Büttner pincészet.

Fodor Béla és András két, szemtelenül fiatal borász. Pincészetüket Béla és Bandi Borászatnak nevezték el, különös ismertetőjelük boroscimkéiken pedig egy traktor. Ők lettek így a nép egyszerű gyermekei, a szegény ember legkisebb fiai, akik szerencsét próbáltak és bejött nekik, akár tudatos marketingmunka, akár nettó jófejség áll a háttérben. A Balatonfüred-Csopaki borvidéken belül, Balatonszőlősön és Füreden van kb. 10 hektár szőlőjük, elsősorban sauvignon blanc és muskotály. Vásárolt szőlőből rozét is készítenek. Boraik jellemzően frissek, ropogósak, gyümölcsösek, de nem mennek el a túlzott parfümösség irányába. Pont ők biztosan nem sértődnének meg, ha azt mondanánk, hogy elsőrangú fröccsborok, persze semmiképp sem kizárólag.

A 2015-ben alakult Büttner Borászat szőlőültetvényei a Tóti hegy déli, délnyugati és nyugati lejtőin (Hegymög-dűlő és Bodoki-dűlő) a Badacsony déli és az Örsi hegy déli és nyugati lejtőin (Öreg-hegyi-dűlő) terülnek el. Terület 15 hektáros.
"Nem ismerünk megalkuvást tételeink születésénél, melyhez a nemzetközi mércét vesszük alapul, ahol a gyümölcs-centrikus, harmonikus borainkban ugyanúgy bemutatjuk az egyedi klíma és talaj adottságait. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása" - vallják.

vehir.hu
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.