2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Funktaztikus esténk lehet!

2020. augusztus 20. 4:00
Túlvagyunk az első félidőn, de a hosszú hétvége is tartogat még kellemes perceket az idei Rozé Rizling Jazz Napokon!

A nap első fellépője 18:30-tól a Sofi and the Funktazi lesz. A zenekart egy veszprémi zenész házaspár - az énekes-basszusgitáros Cz. Nagy Zsófia és a klarinétos-szaxofonos Ladányi Péter alapította 2019-ben. A formáció egyrészt azzal a céllal jött létre, hogy kedvenc műfajaikon, a jazz és funk zenén keresztül tudják kifejezni saját üzenetüket, másrészt, hogy nagy előadók olykor méltatlanul elfeledett dalait tolmácsolhassák közönségük számára. 

Nyolctól Valami Swing szól majd – a zenekar a gypsy jazz zenei örökségéből kiindulva hozta létre saját zenei világát, melyet a tagok a “hot jazz & cool swing” névvel illetnek legszívesebben.

Az estet a Muddy Shoes zárja tízkor.  A Muddy Shoes itthon és külföldön egyaránt sok koncertet adott, Európa számos országában megfordult. A zenekar a blues műfajában igen tág keretek között mozog: a XX. század elejének akusztikus világától a nagyvárosi blues-on át egészen a modernebb hangvételű, saját szerzeményekig. 

 

Ismét a Badacsony és a Káli-medence között lavírozunk és mutatjuk be a legkiválóbb borászatokat. Mai főszerplőink a Borbély pincészet és a Káli Kövek.

A badacsonyi táj, a szőlő, a bor tisztelete, szeretete határozta meg a Borbály család életét generációkon keresztül. 21 hektáros családi birtokon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, kiemelkedő dűlőkkel, a modern és tradicionális technológiák segítségével törekszenek a frissebb stílusútól az egyedi minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére. Látva a borturizmus fejlődését és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontosságát, kialakították hangulatos Borházukat és Vendégházukat. Nagy megtiszteltetés és siker számukra, hogy Tamást, a család ifjabbik borászát a 2012, 2013, 2014 és 2015-ös években az „Év Bortermelője” választás 5 jelöltje közé választották.

A Szabó Gyula nevével fémjelzett Káli Kövek Borászat a Káli-medence központjában, Köveskálon található.
A Borászat célkitűzése, hogy megidézze a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözze a termőhelyek egyedi karakterét.

vehir.hu

További cikkek

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház pénteken.
Ami Kosztolányi kötetét illeti: túlságosan is sok vers van benne
Ami Kosztolányi kötetét illeti: túlságosan is sok vers van benne
Kiragadott sorok, félreérthető mondatok, vagy valóban azt állította valaki Kosztolányi Dezső egyik kötetéről, hogy túl sok vers van benne?
Elmondani az elmondhatatlant
Elmondani az elmondhatatlant
A mai napig vita tárgyát képezi, lehet-e hiteles alkotást készíteni olyan sokkoló témákról, mint a holokauszt. Az elmúlt évek többszörösen díjazott filmalkotásai arra engednek következtetni, lehet, sőt, érdemes több megközelítést alkalmazni. A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja apropóján ajánlunk öt hazai filmet.
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity. Érdemes megjegyezni ezt a kifejezést, ugyanis a közeljövőben sokszor elhangzik majd az Európa Kulturális Főváros 2023 aktuális hírei között. Magyarul aktív városra fordítható fantázianév fedi azt a projektet, ami a régi Heim Pál Gyermekkórház épületét alakítja át egy új, immáron a kultúrát és az aktív kikapcsolódást magában foglaló intézménnyé.
14 bámulatosan szép könyvtár
14 bámulatosan szép könyvtár
Talán nem nekik jut a legnagyobb megbecsülés a munkaerőpiacon, de ők dolgozhatnak az egyik legszebb környezetben. A könyvtárosok világnapján 14 lenyűgöző könyvtárt mutatunk a világból.