2021. április 13.
//
Ida névnap

Swinggel hangolunk, funkyval fekszünk

2020. augusztus 19. 15:30
A szerda az új péntek, zárjuk ennek megfelelően a munkahetet!

Helyi zenekar, a Swing-swing köszönti a közönséget fél héttől az Óváros téren. Az 1900-as évektől a jelen időkig tartó időszak színvonalas zenéit felölelő változatos repertoár és a veszprémi kötődés egyaránt jellemzik őket, akik régóta visszatérő fellépői a Rozé Rizling Jazz Napoknak.

A nyolctól színpadra lépő Hajdu Klára a hazai jazzélet kiemelkedő énekes-dalszerzője. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű, Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal. 2008-ban megalapította saját kvartettjét, mellyel eddig két, a szakma és a közönség által is nagyra értékelt lemezük jelent meg.

A napot a népszerű rádiós, Garami Gábor formációja zárja tíztől. A Garami Funky Staff a 70-es, 80-as, 90-es évek funky, disco és soul slágereit idézi meg professzionális hangzásban. 

 

A swing és a funky segítségével élvezhetjük a zenei változatosságot, a borászatok esetében pedig jelen esetben két borrégió kiválóságát ajánljuk. Balatonfüredről a Figula borászat termékeit, a Somlóról pedig a Kreinbacher Birtokot.

A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. A jelenleg 30 hektáros birtokon szigorú hozamkorlátozással, a korszerű és tradicionális borászati eljárások ötvözésével készítik borainkat, amelyeket a kiemelt hazai és nemzetközi gasztronómiában értékesítenek.

A Kreinbacher Birtok mintegy 40 hektáron gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel, hogy elkészítse a somlói terroirt kifejező borait és tradicionális pezsgőit. Kiváló fekvésű, bazaltorgonák alatti dűlőiket organikusan művelik, a fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is dolgoznak. Pezsgőiket Méthode Traditionnelle módszerrel, legalább 22-36 hónap érleléssel készítik. 

vehir.hu

További cikkek

Hatvan éve léptük át a világűr határát
Hatvan éve léptük át a világűr határát
Hatvan évvel ezelőtt az emberiség olyasmit vitt véghez, amit korábban egyetlen fajnak sem sikerült: elhagytuk a bolygónkat és kiléptünk a világűrbe.
Augusztusra költözik, és magyar produkciókkal jön a VeszprémFest!
Augusztusra költözik, és magyar produkciókkal jön a VeszprémFest!
Az elhúzódó koronavírusjárvány miatt a korábban meghirdetetthez képest új időpontban, augusztus 17-21 között rendezik a VeszprémFestet.
Ismét verssel fizethettek a színházszeretők
Ismét verssel fizethettek a színházszeretők
Hatodik alkalommal rendezte meg a Veszprémi Petőfi Színház egyedi „Fizessen verssel” kezdeményezését a Magyar Költészet Napja alkalmából.
A vers érzelmi vakcina
A vers érzelmi vakcina
Amely épp úgy működik, mint a rendes oltás: attól nem véd meg, hogy átéljünk bizonyos érzelmi szituációkat, de segít, hogy sokkal könnyebben vészeljük át őket. A magyar költészet napja alkalmából Nyáry Krisztián online előadására hívta az érdeklődőket az Eötvös Károly Megyei Könyvtár.
Várom, hogy lehessen virágot ültetni, de a munkát még jobban
Várom, hogy lehessen virágot ültetni, de a munkát még jobban
Gáspár Sándor, Kossuth-díjas színművész már 2013 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, ez alatt az időszak alatt a fővárosban is játszott, de vidéken is vendégszerepelt, így például Veszprémben. A vírus óta jórészt Alsóörsön van, onnan jár be abba a városba, ahol éppen dolga van. Mi Székesfehérváron találkozunk vele, egy rádiójáték felvétele után.