Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyar Falu Program keretében újult meg a dudari művelődési ház

2020. augusztus 3. 4:30
Újabb kistelepülés nyert el támogatást a Magyar Falu Programból, amelynek keretében legutóbb a dudari Bencze László Művelődési Házat újították fel.

Folyamatosan zajlanak a fejlesztések a Veszprém környéki kisebb településeken, amelyekhez a Magyar Falu Program nyújt anyagi támogatást. A konstrukció célja, hogy a falusi élet minőségében is megteremtsék azt a XXI. századi formát, ami a nagyobb városokat jellemzi.

Ebből kifolyólag különböző oktatási, egészségügyi, kulturális és közlekedési projekteket támogatnak, kifejezetten a kisebb településeken.

Legutóbb Dudar pályázott sikeresen és újította fel a településen található művelődési házat.

Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Tóth Edina Kitti polgármester mutatták be a fejlesztést.

A képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a választókerületben található kistelepüléseken sikeresen megvalósított fejlesztések száma közelít a százhoz, Dudar esetében is már 8 ilyen pályázaton vannak túl és három jelenleg elbírálás alatt áll.

Eddig közel 90 millió forintból valósult meg művelődési ház teljes belső rekonstrukciója, útfelújítás, temetőfejlesztés, orvosi eszközök beszerzése, és folyamatban van az óvoda udvar, valamint az orvosi rendelő fejlesztése is.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén még legalább két, egyenkénkt 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a Magyar falu programban - közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön. 2024. január 25. 18:01 Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Veszprémi Tankerületi Központ, amelynek keretében a Magyar Falu program támogatta ,,Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű projekt eredményeiről számoltak be.   2023. december 15. 16:43 Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Magyar Falu Program Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Egymilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak falusi civil szervezetek a Magyar Falu Program keretében - jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. 2023. július 31. 15:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.