2020. augusztus 4. // Domonkos névnap

Biztató eredmények az ob-k előtt

2020. július 29. 19:01
VEDAC
Honti Marcell a felnőtt mezőnyben bizonyított, Szigeti Csongor pedig újra 11 másodpercen belül futott a 36. Honvéd Kupán.

A mögöttünk hagyott hétvégén a fővárosi Iharos pályán rendezték meg a 36. Honvéd Kupát, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) feltörekvő fiatalokat indított.

Szigeti Csongor a 100 méteres selejtezőben új szezoncsúcsnak örülhetett, s a 10.94 másodperccel a döntőben is rajthoz állhatott, ahol 11.04-es idővel a hatodik helyen zárt.

Szigeti Csongor (sárga mezben) kiválóan szerepelt - Fotó: VEDACSzigeti Csongor (sárga mezben) kiválóan szerepelt - Fotó: VEDAC

Honti Marcell a felnőttek között bizonyított 1500 méteren, és remek eredményével előrelépett az ifik magyar ranglistáján a második helyre. A felnőttek között összetettben a tizenötödik helyezést érte el 4:08.28 perces új egyéni rekorddal, viszont ezzel az idővel az ifik között második helyen végzett. Ráadásul az ifjúsági magyar ranglistán is előrelépett az előkelő második pozícióba.

A férfiak magasugró számában Sántik Dávidot kell megemlíteni, aki nyolcadik helyen zárt 1.95 méterrel.

Női gerelyhajításban Till Adél 37.51 méterrel, új egyéni csúccsal a negyedik helyen zárt.

A VEDAC atlétái számára az augusztusi hónap a korosztályos országos bajnokságokról fog szólni, ahol nemcsak dobó, hanem ügyességi és futó számokban is megméretik magukat a versenyzők.

vehir.hu

További cikkek

Javuló egyéni csúcsok
Javuló egyéni csúcsok
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói Szombathelyen, a hagyományos Németh Pál emléknapon vettek részt, ahol több egyéni csúcsot is sikerült elérniük.
Országos csúcsok és egyéni rekordok hétvégéje
Országos csúcsok és egyéni rekordok hétvégéje
Egyéni rekordokkal, illetve Varga Gréta Barbara futása révén két országos csúccsal tért haza a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) a fővárosban rendezett 36. Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai versenyről.
Éremeső a hegyifutó országos bajnokságon
Éremeső a hegyifutó országos bajnokságon
Kimagaslóan szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói a hétvégén megrendezett hegyifutó országos bajnokságon.
Varga Gréta megállíthatatlan: újabb csúcs, kvalifikáció
Varga Gréta megállíthatatlan: újabb csúcs, kvalifikáció
Huszonhat éve fennálló országos ifjúsági csúcsot adott át a múltnak a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület fiatal tehetsége, Varga Gréta az egyéni csúcsok versenysorozat második, csütörtöki állomásán. Tóthné Stupián Anikó tanítványa így az 5000-es táv után 1500 méteren is kvalifikálta magát a kenyai junior világbajnokságra amellett, hogy egyúttal az európai ranglista vezető pozícióját is átvette.
Újabb veszprémi rekordok
Újabb veszprémi rekordok
Kövér Fanni és Striegencz Zalán is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt hétvégén, Szekszárdon és Szombathelyen is születtek veszprémi sikerek.
2020. augusztus 4. // Domonkos névnap