Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Egyre népszerűbb az örökbefogadás az állatkertben

2020. július 30. 4:00
Legutóbb az oroszlánok kaptak örökbefogadót Ovádi Péter országgyűlési képviselő személyében, de rajta kívül is már több mint 100-an örökbefogadói valamelyik állatkerti lakónak.

A Veszprémi Állatkert egyik nagy sikerű programja az úgynevezett örökbefogadás, amivel bárki hozzá tud járulni a kedvenc állatának gondozásához, miközben névlegesen az örökbefogadója lesz.

Ennek a támogatásnak különböző szintjei vannak, ahol a legegyszerűbb esetében az állatkert honlapján tüntetik fel a támogató nevét, de akár arra is van lehetőség, hogy a kifutó kerítésére is felkerüljön az örökbefogadó neve, valamint egy éves állatkerti bérlet is járhat hozzá.

Az állatok éves tartási költsége változó, egyes különleges, illetve nagy igényű fajoknak, mint a csimpánz és az orrszarvú, a tartási költség százezrekben mérhető, míg más egyedeknél tízezrekben, ezért az örökbefogadóktól befolyt pénzösszeget az intézmény mindig az állatok gondozására fordítja.

Török László az állatkert igazgatója és Ovádi Péter országgyűlési képviselőTörök László az állatkert igazgatója és Ovádi Péter országgyűlési képviselő

Legutóbb Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője szavaztatta meg közösségi oldalán a követőivel, hogy melyik egzotikus állatot fogadja örökbe. A szavazáson végül az oroszlán nyert, így mostantól egy éven keresztül a képviselő lesz a nagymacskák örökbefogadója.

Jelenleg egyébként már több mint 100 állatnak van örökbefogadója Veszprémben.

Akinek szintén az állatok királya a kedvence a Veszprémi Állatkert lakói közül, annak sem kell csalódnia, hiszen egy állatnak akár több jelképes gazdája is lehet.

Az örökbefogadás módjáról és a különböző szintekről az állatkert honlapján lehet tájékozódni.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.