Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éremeső a hegyifutó országos bajnokságon

2020. július 21. 17:05 // Forrás: VEDAC
Kimagaslóan szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói a hétvégén megrendezett hegyifutó országos bajnokságon.

A hegyifutó ob-t minden évben a Mátrában rendezik, a résztvevőknek az ország legmagasabb pontját, az 1014 méter magas Kékestetőt kell meghódítaniuk.

Az újonc, serdülő, ifjúsági és junior korosztálynak, valamint a nyílt felnőtt korcsoportnak öt kilométeres távot írtak elő a szervezők, és Mátraházáról rajtoltak el a résztvevők. A profi felnőttekre viszont tíz kőkemény kilométer várt Parádfürdőről a csúcsra.

Fotók: VEDACFotók: VEDAC

Az újonc lányok között két veszprémi is dobogóra állhatott: Esső Dóra volt a leggyorsabb (30:24), míg a bronzérmet Vajthó Barbara szerezte meg (32:08). A serdülőknél Szemán Kata két percet javított tavalyi idején és 29:14 perces idővel ezüstérmet vehetett át. Ugyanitt Rédling Renáta 30:14 perccel a negyedik helyen végzett, mindössze tíz másodperccel lemaradva a dobogóról, míg Németh Dóra a nyolcadik helyen futott be (34:26).

Az újonc és serdülő korosztályt csapatban együtt értékelték, s a VEDAC „A” csapata, az Esső Dóra, Szemán Kata, Rédling Renáta összeállításban aranyérmet ünnepelhetett. A VEDAC „B” Németh Dórával, Bognár Emmával és Vajthó Barbarával a negyedik helyet szerezte meg.

A serdülő fiúknál Balogh Attila érte el a legjobb veszprémi eredményt, negyedikként zárt (29:16), s csak kilenc másodperc kellett volna neki a bronzhoz.

Az ifjúsági lányoknál Szemán Kitti 29:06 perccel a harmadik helyen ért fel a Kékesre. A junior kategóriában a tájfutással is foglalkozó Mérő Dominika pedig második helyezést szerzett (28:07), Lantai Anna pedig ötödik lett (30:43).

Az ifi-junior közös korcsoportban szintén a VEDAC-é lett a bajnoki cím. A trió tagjai: Szemán Kitti, Mérő Dominika és Lantai Anna.

A felnőtt férfiaknál Kis Áron (49:29) második helyezését kell kiemelni, aki saját M35-ös korosztályában viszont nem talált legyőzőre. Összetettben a kilencedik helyezett Odonics Gáborral (53:14), valamint a tizedik Görög Dániellel (53.14) pedig csapatbajnoki címet érdemelt ki.

Szólnunk kell még Fonyó Sándorról, aki tizenharmadik lett (54:01), saját kategóriájában (M35) negyedikként végzett.

A nyílt férfi öt kilométeres távon, az M50-es kategóriában Szemán János szerzett 30:30 perccel ezüstérmet.

A sokszoros hegyifutó bajnokunk, Fonyó Sándor hosszú sérülés sorozat után tért vissza. Fizikálisan az állapota még nem az igazi, de ahogy tér vissza az ereje úgy fog folyamatosan fejlődni

– hangsúlyozta Szemán János, hozzátette még, elképesztően jó érzés volt saját tanítványaival együtt rajthoz állni Mátraházán.

Nem sok edzőnek adatik meg, hogy saját futóival közösen vehet részt egy-egy versenyen. A fiúk, lányok azonban egyre ügyesebbek, gyorsabbak és bár nem számítottam rá, de a hajrában többeknek sikerült ellépnie tőlem. A lényeg persze az ő szereplésük, én már csak a magam örömére űzöm ezt a sportágat

– mondta nevetve.

Szemán János megemlítette még, kicsit céltalanok, hiszen nem tudni, milyen versenyeken vehetnek részt a következő hetekben, ám nagyon bízik benne, hogy az ifjúsági, illetve később az újonc, serdülő országos bajnokságot meg tudják rendezni és ott tanítványai meg tudják mutatni, mire képesek.

vehir.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.