Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyolc éve tart a Veszprémi Állatkertben egy különös szerelem

2020. július 22. 4:00
Egy nőstény pelikán és egy hím feketególya különös románca nyolc évvel ezelőtt csak furcsa fellángolásnak tűnt a Veszprémi Állatkertben, azonban hiába próbálták szétválasztani a két madarat, ők a mai napig ragaszkodnak egymáshoz.

A történet – mint sok szerelmes love-story – itt is háromszereplős. Pár évvel ezelőtt Angelika a nőstény pelikán  párja még Teodor volt, aki szintén a veszprémi pelikán-család hím tagja. Nem is lett volna probléma kapcsolatukkal, ha nem jelenik meg a közös életterükben egy fekete gólya, akibe „szerelmes lett” Angelika és fajtársát, Teodort hátrahagyva elkezdett ragaszkodni hozzá.

A ragaszkodás valamiért kölcsönös lett és a pelikán, valamint a fekete gólya elkezdtek úgy viselkedni, mintha fajtársakként egy párt alkotnának. Együtt építettek fészket, a gólya fiú pedig féltékenyen védte párját minden más madártól, akikkel egy kifutón éltek.

Akkoriban az állatkert gondozói megpróbálták a természet törvényei szerint visszaterelni a madarakat saját fajtársaikhoz, így rövid időre elválasztották Angelikát fekete gólya szerelmétől, hátha ismét felfedezi Teodorban a valódi párját.

A nőstény pelikán viszont ezek után magába fordult, szomorú lett.

Végül az állatkert gondozói úgy döntöttek, nem hagyják búslakodni a madarakat és engedik, hogy a közös szerelem beteljesüljön.

Angelika és a fekete gólya azóta is egy párként élnek együtt, Teodor pedig másik nőstény pelikánban azóta megtalálta valódi párját.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.