Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közel ötven éve fennállt a csúcs, Kövér Fanni megdöntötte

2020. július 5. 13:57
Mozsdényi Dávid és Máhl Krisztián tanítványa gerelyhajítás után szombaton diszkoszvetésben is kvalifikálta magát az őszi, a kelet-afrikai régióban rendezendő junior világbajnokságra. A tizenhat éves tehetség közben a 43 éve fennálló Veszprém megyei ifjúsági csúcson is javított: 49,26 méteres eredményével az európai ranglista vezető pozícióját megerősítette, a világranglistán pedig előlépett a harmadik helyre.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kiválóságai hétvégén Szombathelyre látogattak a Németh Pál Dobóakadémia nyári versenysorozatának első állomására. Miután városunk nagy reménysége, a tizenhat éves Kövér Fanni múlt hétvégén egy 21 éve fennálló ifjúsági csúcsot megdöntött gerelyhajításban – mellyel egyúttal kvalifikálta is magát az idősebb korosztály őszi világbajnokságára –, szombaton annak a reményében lépett dobókörbe, hogy mindezt diszkoszvetésben is eléri.

Kapcsolódó cikk
Kövér Fanni a VEDAC legnagyobb reménysége
Önköltségén, családja és edzője társaságában utazott el múlt hétvégén Kövér Fanni a Gödöllőn rendezett atlétikai versenyre, hogy a nyári szezon első megmérettetésén megközelíthesse eddigi legjobb eredményét. Ehhez képest a VEDAC tizenhat éves reménységének gerelyhajításban két országos csúcsot is sikerült megdöntenie úgy, hogy közben kvalifikálta is magát az idei, kenyai junior világbajnokságra.

A fiatal, de annál tehetségesebb atléta diszkoszvető edzőjétől, Mozsdényi Dávidtól megtudhattuk, Fanni kiegyensúlyozott teljesítményt produkált, sorozatról sorozatra egyre stabilabb, egyre jobb eredményt mutatott. Végül 49,26 méterre sikerült vetnie a diszkoszt, amellyel önmaga eddigi legjobb eredménye mellett a felnőtt magyar csúcstartó, Kripli Márta 43 éve fennálló Veszprém megyei ifjúsági csúcsán is 56 centimétert javított.

Kövér Fanni a veszprémi atlétika nagy reménységeKövér Fanni a veszprémi atlétika nagy reménysége

Érdekesség, hogy Kripli Márta a veszprémi dobóatlétika egyik kiemelkedő alakjának, Mozsdényi József edzettje volt, aki Kövér Fanni edzőjének az édesapja. A VEDAC dobószakágának alapítótagja bizonyára büszke lenne gyermeke edzői tevékenységére is, hiszen tanítványa, az újdonsült megyei csúcstartó gerelyhajítás után diszkoszvetésben is kvalifikálta magát az őszi évszak végén Kenyában rendezendő junior világbajnokságra

Hétvégi teljesítményével Kövér Fanni diszkoszvetésben az európai ranglista vezető pozícióját megerősítette, míg a világranglistán előlépett az előkelő harmadik helyre.

 

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.