Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjazták a veszprémi családi fagyizó különlegességét

2020. június 23. 12:00
Tök Jó, ami tényleg tök jó – különdíjat nyert a veszprémi Völgy fagyizó tökmagos sós vaníliája a BTSZ által hirdetett 2020-as Balaton fagyija megmérettetésen.

A piacgazdaság alapkategóriái közé tartozik a kereslet mellett a kínálat is. De amit adunk, azt vajon nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel nyújtjuk vásárlóink felé? Tudni kell, hogy a fagylalt mindig jó biznisznek számított: víz, bekevert alap és egy speciális gép kell az elkészítéséhez. Majd egy csinos, kívánatos dizájn a tetejére, hadd csorgassák a nyálukat a gyermekek a látványhűtő előtt várakozva. Válogassuk meg, hogy kinél és mit fogyasztunk: ami szép, nem mindig hálás!

A Balatoni Turizmus Szövetség éppen ezért már hetedik alkalommal hívta életre a Balaton fagyija elnevezésű versenyét, amelyen a többtagú szakmai zsűri a szín és dekoráció mellett az állagot, az illatot és az ízt is kőkeményen figyelembe vette. 

Férj és feleség közel tíz éve a szakmábanFérj és feleség közel tíz éve a szakmában

Az idei megmérettetésre tizenhárom fagylaltműhely nevezett be: köztük szerepelt városunk családi vállalkozásának, a Völgy fagyizónak a különlegessége is, a tökmagos sós vanília, avagy művésznevén Tök Jó.

Veszprém büszkeségére a valódi minőség, és a mesteri kombináció különdíjat érdemelt a 2020-as vetélkedőn. A vehir.hu szerkesztősége el is látogatott a vár alatt megbújó cukrászdába, hogy fényt derítsen a titokra:

mitől más ez a fagyi, mint a többi?

Nemcsak a kinézete, az illata és az íze is tök jó!Nemcsak a kinézete, az illata és az íze is tök jó!

Póta László és Póta Anett tulajdonosoktól pedig megtudhattuk, azért, mert részben a vendégeik alkották meg. László – aki főállásban porcelánfestő – elárulta, a fagylaltot eredetileg édesebb tökmag pralinével készítették el, de a vásárlói visszajelzések alapján úgy döntöttek, hogy változtatniuk kell:

a kritika fontos a számukra, a saját javukra fordítják.

Így születhetett meg végül a díjnyertes édesség is, amelybe pirított és finomra zúzott tökmag, annak sós, pikánsabb vanília alapjába pedig tökmagolaj is került.

Póta László és Póta AnettPóta László és Póta Anett

Anett, aki a családi vállalkozásért a postának intett búcsút, portálunknak úgy fogalmazott, műhelyükre harmadik gyermekükként tekintenek. Nem csoda, hiszen hosszú éveken át saját két kezükkel építették azt: tudják, mit jelent a megbecsülés.

Vásárlóik irányába ezért a szakmai tudást is megpróbálják átadni. A veszprémi családi fagyizóban csúcsidőben harminckét fajta fagylalt közül válogathatunk: megkóstoltuk a kapros túrót, a mákot, na meg persze a díjnyertes különlegességet is. 

Bátran állíthatjuk, hogy a Tök Jó valóban tök jó!

Simon Dani
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.