Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Indul a levendula szezon: ezek a legjobb szedd magad lelőhelyek

2020. június 16. 4:00
Úgy tűnik, a karantén után a legkedvesebb elfoglaltságunk az erdők és a virágos rétek látogatása lett: előbb a pipacsmezőket vettük be, rövidesen pedig már a levendula bokrokat is megcsodálhatjuk. A szezonra a turisztikai vállalkozások is készülnek, ezért összeszedtük, hol tudtok a közelben virágot szedni vagy csak a levendulásban lazítani.

Szent Balázs-hegyi Levendulás

Laszip Tamás informatikus eredetileg hobbiból telepített háza mellé levendulabokrokat, a Szentantalfán található levendulást azonban évről évre megnyitja a nagyközönség előtt is egy-egy Szedd magad akció erejéig. Idén három hétvégén gyönyörködhetünk náluk a lila tengerben meg a balatoni panorámában, a levendulaszedés után pedig a pokrócokon és nyugágyakon elheveredve élvezhetjük a szomszédos Gergely Borház levendula fröccsét vagy a levendula szörpöt, de Pancsovay Zita, a Borganika séfjének ételkülönlegességeit is végigkóstolhatjuk. Az igazán kitartóak pedig a levendula lepárlásában is részt vehetnek.

Mikor: június 12-14., 19-21., 26-28.
Részletek ITT

Tihany

Ha levenduláról van szó, idehaza elsődlegesen még mindig Tihanyra gondolunk és a levendula fesztiválra. Utóbbi a járvány miatt az előző évekhez képest némileg visszafogottabb lesz, a hivatalos honlap szerint a település azonban még így is elég gazdag programkínálattal várja az ide látogatókat: többek között jógás reggeli, kézműves foglalkozások, helyi termékek kóstolója és saját kozmetikum készítés is szerepel a repertoárban. Emellett idén is lehet szedni virágot a Balaton-felvidéki Nemzeti Park levendula ültetvényén június 15. és 28. között minden nap 9-től 19 óráig, egyszerre azonban csak 500 fő tartózkodhat a területen és kötelező a védőtávolság betartása.

Mikor: június 13-28.
Részletek ITT

Tihanyba mi is lenéztünk szombaton és képeken dokumentáltuk a csodás levendulabokrok virágzását.

Galéria
A tihanyi levendulásban jártunk

 

MagyarProvence Birtok

A Káli-medence szívében, Monoszló külterületén található MagyarProvence levendulabirtokon jóval hosszabb a levendula szezon, mint más területeken, így akkor sincs gond, ha júniusban lemaradnánk a szedd magad napokról – náluk még júliusban is találunk levendulát. Ennek az oka a két különböző ültetvény: a 3 hektár francia levendula mellett 0,5 hektár angol levendulájuk is van, ami valamivel később, június második felében kezd csak virágozni. A birtokon ezért egészen július 26-ig várják a látogatókat, minden héten csütörtöktől vasárnapig, a szedd magad akciókon kívül pedig egyes hétvégékre levendulás örömfőzést és levendula koszorúkészítést is hirdettek.

Mikor: június 13. - július 26.
Részletek ITT

Dörgicsei Levendula Major

Talán az egyik legromantikusabb magánlevendulás a dörgicsei Levendárium, ahol idén ugyan csak egy nap erejéig szedhetünk levendulát, az a nap viszont annál tartalmasabb lesz. A virágszedés mellett ugyanis a hagyományos sarlós aratásba is bekapcsolódhatunk, Tóth György kertésszel vezetett kertlátogatáson vehetünk részt, megnézhetünk egy látványlepárlást, a kicsik a gyereksarokban játszhatnak, a felnőttek pedig Cseke Szabolcs hegedűn és tündérdobon előadott performanszát, illetve Manaman – Szilágyi Sándor koncertjét hallgathatják meg.

Mikor: június 27.
Részletek ITT

Kőröshegyi Levendulás

A Kőröshegyi Levendulás a Balaton-part egyik legfiatalabb magánbirtoka, mára mégis az egyik legnépszerűbbé vált országszerte, részben annak köszönhetően, hogy tavasszal tulipánszüreteket is szoktak tartani. A sikere mellett szól a déli part csodás balatoni kilátása is, és az, hogy a szedd magad akciókon kívül a szezon során rendszeresen hirdetnek egyéb programokat is, például jazz koncerteket vagy szabadtéri jógázást. Birtokunk idén is látogatható minden nap június 5-től egészen augusztus 23-ig, akkor is, ha nem szeretnénk virágot szedni, csak például néhány különleges pillanatot elkapni a kamerával. Utóbbi esetén, ha kifejezetten naplementés fotókra vágyunk, előre be kell jelentkezni.

Mikor: június 5. – augusztus 23.
Részletek ITT

Bertalan Melinda
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.