Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú

2020. június 4. 4:00 // Forrás: Veszprémi Állatkert
Már ismerkedik a Veszprémi Állatkert egyik legfiatalabb lakója a szavannakifutóval. A kölyökorrszarvú egyelőre nem távolodik el anyja mellől, de szépen növekszik és erősödik.

Idén februárban született az a szélesszájú nőstény orrszarvúbébi, akit a látogatók eddig csak üvegfal mögött tudtak meglátogatni, most viszont egyre többször merészkedik ki anyjával a külső részekre is, hamarosan pedig várhatóan a nagy Afrika szavannakifutó állandó látványossága lesz.

Az állatkert Facebook-oldalán a napokban tettek közzé képeket a fiatal állatról, ezeken jól látszik, hogy bár még nem távolodik el a Rebeka nevű anyaállat mellől, de nagyon élvezi a kinti létet.

Az állatkert dolgozói nagyon védik a kölyköt, a hűvösebb időjárás miatt eddig szándékosan nem engedték ki a külső kifutóra, nehogy megbetegedjen az érzékeny borjú, de ahogy hétről hétre erősödik, az időjárás pedig hamarosan átfordul az évszaknak megfelelő melegebb hőmérsékletűre, a kis orrszarvú is egyre többet lesz majd társaival látható a külső részeken is.

A veszprémi Afrika szavannakifutó egyébként az országban a legnagyobb ilyen jellegű állatkerti attrakciója, a látogatók elé így valóban az a kép tárul, ami az orrszarvúk eredeti élőhelyén is lenne.

Neve egyelőre nincsen az orrszarvúnak, viszont Török László igazgató portálunknak elárulta, hogy a közeljövőben a látogatók segítségét kérik majd, hogy közösen nevezzék el a kölyköt.

Képek: Veszprémi Állatkert

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.