Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

A magyar cél, hogy 2050-re klímasemlegesek legyünk

2020. július 6. 5:01 // Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium
„A klímavédelem politikai divattá vált, a sok üres beszéd pedig lerontja az ügy komolyságát. Ha valóban féltjük a földünket, a természetet, a klímánkat, akkor ideje beszéd helyett cselekedni.” – mondja az Innovációs Minisztérium a Klíma – és Természetvédelmi Akcióterv bemutatása kapcsán.

Magyarországot 2050-re klímasemleges országgá lehet tenni. Ennek eléréséhez 4 szempontot sorol fel az ITM (Innovációs és Technológiai Minisztérium):

  1. A klímasemleges gazdaságra való átállás költségeit első helyen a klímarongálókkal, a jelentős szennyező országokkal és a nagyvállalatokkal kell megfizettetni.
  2. Az alkalmazkodásnak úgy kell megtörténnie, hogy a magyar családok által fizetett energia- és élelmiszerárak emiatt ne növekedjenek.
  3. Elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió következő költségvetésében a szegényebb, felzárkózó országoknak járó kohéziós támogatásokból vegyenek el pénzt, és azt forgassák át klímavédelmi célokra.
  4. Atomenergia nélkül nincs klímasemleges gazdaság, ezért Európában az atomenergia használatát nem korlátozni, hanem támogatni kell.

Megalkották azt a programot, amely segítségével 2030-ra a hazánkban előállított energia 90%-ban széndioxid-mentes lehet.

Közeledik a várva várt dátum, július 1-jével megkezdődik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Ezen a napon létrehozzák a Hulladékgazdálkodási Hatóságot, amely ellenőrzi a hulladékgazdálkodási ágazatokat.

2010 és 2016 között felére csökkentették az egy főre jutó műanyag zacskók számát, ez a tendencia pedig a tervek szerint folytatódik a következő években is. Azok az anyagok, amelyek nem alkalmasak újrafelhasználásra, energiává alakítják át, melyet a magyar családok, magyar vállalkozások használhatnak fel.

Kiemelten foglalkoznak a magyar folyóvizeink védelmével. Fellépnek azellen, hogy külföldről a folyón keresztül beérkező környezetszennyező hulladékok károsítsák természeti értékeinket.

Energetikai vonatkozásban, 32 milliárd forintos támogatást nyújtanak a kis- és középvállalkozások megújuló energiatermelésében.

Az ITM kezdeményezésére, minden magyar újszülött után, legalább 10 fát ültetnek. Évente legalább 1 millió fát ültetnek, 2030-ra az ország erdővel borított területe 27%-ra nő.

2020 és 2030 között hatszorosára növelik a napenergia termelő kapacitását, az előállított villamos energia 90%-ban karbonsemleges lesz.

A közlekedésben egyre jobban megfognak jelenni a zöld autók és a zöld buszok. 2022-től csak elektromos buszt lehet üzembe helyezni.

Veszprémben és a régióban egyébként már zajlanak azok a beruházások, amelyek a Természetvédelmi Akcióterv céljait segítik elő, ezekről mi is rendszeresen hírt adunk.

Kapcsolódó cikk
Huszonegy naperőművet épített az Észak-Dunántúlon az MVM
Az állami cég országosan összesen 110 naperőművet épített, ebből kettőt Veszprémben, kettőt Öskün egyet Nagyvázsonyban.
vehir.hu
további cikkek
A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia „mi majd megmondjuk, hogy hogyan kell” sztereotípia kapott egy jókora muníciót. Ironikus módon pont maguktól a franciáktól, vagyis a párizsi olimpia szervezőbizottságától, akik a közel négyórás ceremónia alatt a francia szabadság eszményének bemutatását leginkább drag queenek vonaglásában tudták elképzelni. Közben néha a sportolókat is mutatták. ma 1:28 Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendieket péntek reggel igazán különleges és személyes meglepetés várta: egy helyi lakos pozitív üzenetekkel töltötte meg mindenki postaládáját. A szívből jövő gesztus nemcsak örömet okozott, hanem elindított egy hullámot a közösségi médiában is, ahol a város lakói megosztották egymással a kedves, kézzel írt pozitív megerősítéseket. tegnap 12:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.