2023. június 2.
//
Anita, Kármen névnap

Kalandozás a kanapéról

Ahogy a miniszterelnök fogalmazott, idén a turizmusnak kampó, de ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy indiai templomokat vagy francia kastélyokat látogassunk meg. Virtuálisan.

Bevallom, nem vagyok nagy világutazó, sokkal jobban érdekelnek a szűkebb környezetem épített, tárgyi és természeti kincsei – ebből a szempontból jó helyre születtem, a Bakony mindegyikben bővelkedik. És bár a múzeumok, műemlék épületek, kulturális intézmények látogatásáról egy időre le kell mondanom, az erdei túrák még mindig nincsenek tiltólistán. 

Megértem persze azokat is, akik másképp működnek, és szívesebben fedezik fel a nagyvilágot: nekik most még annyi élmény sem jut, mint nekem. Azonban ha a saját szemükkel nem is láthatják a Stonehenge-t, ha nem is sétálhatnak a francia kastélyok angolkertjeiben (elnézést a képzavarért), virtuálisan mindezt megtehetik!

Virtuális sétám egy Windows-háttérképnek is beillő thaiföldi eperültetvényenVirtuális sétám egy Windows-háttérképnek is beillő thaiföldi eperültetvényen

A Google egy hosszú (3468 helyszínből álló!) listát állított össze azokból a turisztikai látványosságokból, amiket a térképük utcanézetében megszokott módon barangolhatunk be. Köztük olyan örök bakancslistás elemek is szerepelnek, mint a Stonehange, a Taj Mahal, a Versailles-i kastély, a gízai piramisok vagy épp a Colosseum. 

A teljes lista ide kattintva érhető el.

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Három csodás rózsakert, ami visszarepít a romantika korába
Három csodás rózsakert, ami visszarepít a romantika korába
Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere volt a Bridgerton-család, amely pezsgő szerelmi drámáival és romantikus díszleteivel a legbolondabb időkben is tiszta eszképizmust kínált. Bár a saját életünket nem tudjuk olyan lazűn átformálni egy tündérmesévé, mint ahogy a sorozat a történelmi tényeket átírta, a mese egyes díszleteit a valóságban is megtalálhatjuk: érkezik a nyár, vele együtt pedig országszerte nyitnak a romantika korát idéző pazar rózsakertek.
Rooftop bárral és új szálláshellyel bővült Veszprém
Rooftop bárral és új szálláshellyel bővült Veszprém
Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták Veszprém legújabb szálláshelyét, az Oliva Smart Hotelt, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.
Május elsejével eltörlik a maszkviselési kötelezettséget Magyarországon
Május elsejével eltörlik a maszkviselési kötelezettséget Magyarországon
Magyarország kedvező járványügyi helyzetére tekintettel az országos tisztifőorvos május elsejével visszavonta a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozatát - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-vel.
Nőtt a horvát tengerpart népszerűsége a magyarok körében
Nőtt a horvát tengerpart népszerűsége a magyarok körében
Idén nőtt a horvát tengerpart népszerűsége: április 20-ig 81 százalékkal több foglalást tettek a magyarok, mint egy évvel korábban a Szallas.hu saját adatai alapján.
Világkörüli út hulladék nélkül
Világkörüli út hulladék nélkül
Több mint ötven országban járt már Kocsis Dóra és Németh Edvárd, akiket a világjárásuk során szerzett tapasztalataik inspiráltak a hulladékmentes életmódra. Erről tartottak előadást kedden az Agórában.