Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Kalandozás a kanapéról

2020. május 12. 4:00
Ahogy a miniszterelnök fogalmazott, idén a turizmusnak kampó, de ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy indiai templomokat vagy francia kastélyokat látogassunk meg. Virtuálisan.

Bevallom, nem vagyok nagy világutazó, sokkal jobban érdekelnek a szűkebb környezetem épített, tárgyi és természeti kincsei – ebből a szempontból jó helyre születtem, a Bakony mindegyikben bővelkedik. És bár a múzeumok, műemlék épületek, kulturális intézmények látogatásáról egy időre le kell mondanom, az erdei túrák még mindig nincsenek tiltólistán. 

Megértem persze azokat is, akik másképp működnek, és szívesebben fedezik fel a nagyvilágot: nekik most még annyi élmény sem jut, mint nekem. Azonban ha a saját szemükkel nem is láthatják a Stonehenge-t, ha nem is sétálhatnak a francia kastélyok angolkertjeiben (elnézést a képzavarért), virtuálisan mindezt megtehetik!

Virtuális sétám egy Windows-háttérképnek is beillő thaiföldi eperültetvényenVirtuális sétám egy Windows-háttérképnek is beillő thaiföldi eperültetvényen

A Google egy hosszú (3468 helyszínből álló!) listát állított össze azokból a turisztikai látványosságokból, amiket a térképük utcanézetében megszokott módon barangolhatunk be. Köztük olyan örök bakancslistás elemek is szerepelnek, mint a Stonehange, a Taj Mahal, a Versailles-i kastély, a gízai piramisok vagy épp a Colosseum. 

A teljes lista ide kattintva érhető el.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól. 2024. június 28. 10:30 A Herendi porcelán nyomában A Herendi porcelán nyomában Szűts István Gergely tavasz óta vezeti a Porcelánművészeti Múzeumot, s most megkeresésünkre portálunkat is végig kalauzolta az intézményben, így megtekinthettük állandó, valamint legújabb időszaki kiállításukat. A hely egyik különlegessége, hogy látogatóközpont lévén komplex kulturális élményt kínál, hiszen a múzeummal szemben található a Minimanifaktúra, ahol az alkotás folyamatát nemcsak bemutatják, hanem lehetőség van például porcelánfestésre is. De itt található az Apicius Étterem és Kávéház, valamint a Viktória Márkabolt is, ahol megpihenhetnek és akár vásárolhatnak is a 200 éves világhírű magyar márka története iránt érdeklődő látogatók. 2024. június 1. 22:21 Amikor a sarki róka vadászni indul, te is célba veszed az eget Amikor a sarki róka vadászni indul, te is célba veszed az eget Az életben a legértékesebb pillanatok rendszerint azok, amelyek fölött nincs teljes befolyásunk. Amelyeket nem lehet pontosan megtervezni és beütemezni, amelyek az univerzum szeszélyére vannak bízva, amelyeket csupán a mellkast szétfeszítő remény éltet, hogy talán megtörténnek, és amelyek ha minden bizonytalanság ellenére tényleg megvalósulnak, úgy érezhetjük, mi vagyunk a világ legnagyobb mázlistái. Sarki fényre vadászni és „elkapni”, azt hiszem, pont ilyen élmény lehet. Nem csoda, ha függővé tesz. 2024. május 31. 9:19 Görbe Nóra: Eddig csak kifelé éltem, most szinte csak befelé figyelek Görbe Nóra: Eddig csak kifelé éltem, most szinte csak befelé figyelek Bizonyára sokan emlékeznek a népszerű magyar televíziós filmsorozatra, a Lindára, ami az 1980-as években futott, és azonnal hatalmas sikert aratott. A címszereplő Görbe Nóra megkeresésünkre visszaidézte a legendás korszakot, de mesélt arról is, milyen mértékben bélyegezte meg a szerep, s hogyan élte meg a sorozat sikerének társadalmi hatásait. Görbe Nóra ma nagy utazó, ahogy megtudtuk, még az sem kizárt, hogy idén ősszel a tengeren túlra költözik, noha megtapasztalta, a távolban sem minden fényes és felhőtlen. 2024. május 18. 22:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.