Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C

Sporttáplálkozás-sportolók megfelelő táplálkozása

2020. március 9. 21:35 // Forrás: VEDAC
Már a címe alapján is érdekesnek ígérkező, ingyenes előadást tart március 18-án, a Pannon Egyetemen Kindl Gábor sporttáplálkozási szakértő.

A március 18-án, 18.00-kor kezdődő program előadója Kindl Gábor, Magyarország hosszútávú triatlon bajnoka (1992), Hawaii Ironman résztvevő, a sporttáplálkozás és sportfrissítés egyik legismertebb hazai szakértője, az <i:am> termékek és az Enduraid frissítés tervező mobil applikáció egyik megálmodója. 

Az egyetemi és a városi sportélet három meghatározó sportszervezete, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet (PE-TSI), a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) február 11-én kötött stratégiai együttműködési megállapodást a vonzáskörzetének sportszakmai fejlesztése érdekében.

Az együttműködés első lépéseként márciusban és áprilisban sportszakmai előadásokat tartanak a Pannon Egyetemen. A résztvevők számára ingyenes előadások nyitottak lesznek más sportklubok számára is, várják az érdeklődő sportolókat, edzőket, sportvezetőket, valamint a programok nyitottak a szabadidősportolók, a lakosság számára is.

Március 18-án Hogyan táplálkozz, ha sportolsz? címmel Kindl Gábor tart előadást, március 25-én sportpszichológiai témában, Téthelyzetben címmel Szilárdi Katalin, míg április 15-én dr. Béres Sándor mozgáselemzési módszerekről ad át ismereteket.

Hogyan táplálkozz, ha sportolsz? Előtte, közben, utána? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Kindl Gábor, korábbi válogatott és sokszoros országos bajnok triatlonista, mely idő alatt (1989-1992) a VEDAC színeiben készült a triatlon futószámára Koós-Hutás László irányításával. Később már munka és család mellett 38 évesen futotta 2:35:39-es második legjobb maratoni idejét, mellyel a 2007-es évi maratoni ob-n harmadik helyezést ért el csapatban, a VEDAC színeiben.

A sporttáplálkozás és sportfrissítés alapvető kérdéseinek megtárgyalása mellett szó lesz az <i:am> termékekről és az Enduraid frissítés tervező mobil applikációról, mely a mindennapi sporttevékenység megtervezéséhez nyújt rendkívül hasznos segítséget.

vehir.hu
további cikkek
Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. tegnap 12:29 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Gyulai István Memorial: SVSE-siker kicsiknél és nagyoknál SVSE Gyulai István Memorial: SVSE-siker kicsiknél és nagyoknál Elképesztő versenyek, felejthetetlen élmény: a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái szép sikereket értek el a napokban Székesfehérváron rendezett Gyulai István Memorialon. 2024. július 11. 10:07 Nagyszerű főpróba VEDAC Nagyszerű főpróba Három ország feltörekvő tehetségei, cseh, szlovák és magyar U18-as adtak mérték össze tudásukat a pöstyéni válogatott viadalon. 2024. július 10. 15:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.