Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
27°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
27°C

A múlt öltözéke sorakozik fel a Pannon Egyetemen

2020. március 9. 20:13
A Méretes Szabó Kft. reformkori öltözeteiből nyílt kiállítás a Pannon Egyetemen.

Az Egyetem Kultúraszervező Csoportja a március tizenötödikére hangolódva, a reformkor öltözeteiből szervezett kiállítást az intézmény B aulájában. A kiállítás megnyitása maga volt a beavatódás a régi kor ruháinak rejtelmeibe, hiszen Felföldi Gábor kulturális referens, rendhagyó módon egyfajta kérdezz-felelek formában engedett betekintést nyerni a Méretes Szabó Kft. kiállítási anyagába.

A válaszadó maga a szabó, vagyis Tatai Tamás volt, aki a kiállított tizenhat ruhadarab tudnivalóit ismertette, egészen az alapanyag beszerzéstől a megvalósításig. Bár a kiállítást beharangozó meghívón reformkori ruhákat említenek, de a szóban forgó korszaktól egészen a napjainkig láthatunk darabokat. Mint megtudtuk, a cég kiállításokon túl történelmi jellegű filmeknek is bedolgozik – ami a jelmezeket illeti –, magyar és külföldi megkereséseknek egyaránt eleget tesznek.

A díszes alkalmi viseletek között Bocskai-öltönyök, valamit Kazinczy-öltönyök is „díszelegnek” az egyetemen. Tatai Tamás kiemelte, csakis minőségi anyagokkal dolgoznak, és teljesen korhű darabokat készítenek.

A tárlat március 23-ig megtekinthető!

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem Pannon Egyetem Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem A Siki nevű Dolphin 26 típusú vitorlást hétfőn avatták fel a balatonalmádi Nereus Park Hotel kikötőjében. 2024. július 16. 12:15 Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. 2024. július 12. 12:29 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.