Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jóga: egységben test és lélek

2020. március 2. 21:31 // Forrás: Ecoport
Mindennapjainkat egy rohanó világban éljük, néha egy percet sem hagyva önmagunkra. Így rohanunk át heteinken, hónapjainkon, éveinken, az életünkön. Kevés időt szakítunk önmagunkra, a pihenésre, a testünk kiegyensúlyozására, ezért gyakran fáradtak, erőtlenek, kimerültek vagyunk – a testünk és lelkünk állandó feszültségtől szenved.

A feszültség és a stressz szinte a mindennapjaink része, ami nemcsak a lélekre, hanem a testre is hat. A test és elme egységet képeznek, és minden, ami az elmét kibillenti az egyensúlyból, az a fizikai testben is egyensúlytalanságot hoz létre. Sokat halljuk, hogy a testi betegségek mögött lelki okok vannak. Amikor az elmében feszültség keletkezik (stressz, túl sok feladat, nyomasztó követelmények és határidők, túl sok vágy, emberi konfliktusok, megoldatlan élethelyzetek miatt), az a testre is kihat. Feszültség keletkezik, legyengül az immunrendszer, méreganyagok halmozódnak fel a szervezetben, és könnyen megbetegedhetünk.

A jóga az élet tanainak legősibb gyűjteményéhez tartozik. A jóga tanai szerint a testi, lelki és szellemi energiák harmonikus összjátéka jelenti az egészséget, míg az összhang hiánya megbetegedéshez vezet. A jóga Egységet jelent. A test, az elme és a lélek egységét.

A jóga rendszeres gyakorlása révén a testi-lelki feszültségeink oldódnak és energiával töltődünk fel, a gyakorlás beindíthatja a természetes öngyógyító, regeneráló folyamatokat. A szervezet egészségesebb lesz, a teherbírásunk megnő, kiegyensúlyozottá és öntudatosabbá válhatunk, így könnyebben felvehetjük a harcot a mindennapi kihívásokkal.

Mindezt három elem összekapcsolásával, a légzés, a gyakorlatok és a koncentráció együttes alkalmazásával érhetjük el, ami pozitív hatást gyakorol szervezetünk egészére: erősíti az izmokat, elősegíti a belső szervek és mozgásszervek kiegyensúlyozott működését, javítja a vérkeringést, megnyugtatja az idegeket, normalizálja a légzést és növeli a koncentrációs készséget.

A napi rohanásban pontosan ez az, amire szükségünk van.

Csáti-Ersók Marietta
jógaoktató

vehir.hu
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.