2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Ott voltunk a Papírkutya kultúrbisztró megnyitóján Veszprémben

Papírkutya néven nyitotta meg kapuit Veszprém legújabb kultúrbisztrója, ami már nem is titkoltan a 2023-as Európa Kulturális Főváros érezhető előszelével érkezett meg a Királynék városába.

A Szabadság tér 9. alatt korábban is egy kávézó működött, rövid zárva tartás után pedig megújult brand-del és névvel, immáron Papírkutya cégér alatt nyitott meg a héten.

A február 26-i megnyitón nem kisebb név, mint korunk egyik legismertebb európai blues zenésze, Ian Siegal lépett fel.

Ian Siegal a Papírkutya megnyitójánIan Siegal a Papírkutya megnyitóján

Siegal nevével már többször találkozhattunk hazánkban is, legtöbbször a Tom Waits életművet feldolgozó Braindogs formációban.

A Papírkutya megnyitójára roskadásig megtelt a hely, ami egyszerre árasztja magából a kortárs festőművészek képein keresztül a XXI. század kulturális sokszínűségét, emellett visszaköszön a minimalizmus és a klasszicista kávéházi életérzés is. Bár utóbbit könnyebben átérezhetjük akkor, ha a jövőben a délutáni kávénk elfogyasztására választjuk ezt a helyet, a megnyitó inkább a közös ünneplésről szólt.

Az eseményen jelen voltak az Európa Kulturális Főváros megvalósításában követlenül és közvetetten érintett városi szerepelők, valamint számos kultúra és ezen belül főleg a blues zene iránt érzékeny közönség tagjai is.

A Papírkutya nem csak eggyel több vendéglátóhely kíván lenni Veszprémben, időről időre programokkal tervezik megtölteni a helyet, miközben a gasztronómia és a kultúra hívószavával közelebb hozza a veszprémieket az EKF-hez.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba – becenevén Cyla – már harmadik alkalommal indult országos turnéra, rendszerint telt házas előadásokat tart. A Veszprémbe is ellátogató népszerű modellügynök személyes sztorijai sokakat érdekel, hiszen humorral, rendkívül szórakoztatóan tálalja történeteit. Az Instagram sztárja naponta bejelentkezik a követőinek, mesél, s fontos számára, hogy értéket közvetítsen. Nincs nap, hogy ne szólítaná meg közönségét – el is várják tőle. Nagyképűségről, önmagunk felvállalásáról, elitizmusról és a modell szakma változásáról is beszélgettünk.
'Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem'
'Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem'
Zana Zoltán, vagy ismertebb nevén Ganxsta „Döglégy” Zolee a péntek esti, Kartellel közös veszprémi koncertjük előtt adott egy igazán őszinte interjút a Vehírnek. Coelho-i magasságokba ugyan nem repültünk, de Zolee végig önazonos maradt, és kendőzetlenül beszélt a magánéletéről és karrierjéről egyaránt.
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
A Veszprémi Petőfi Színház VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a 10. Színházi Olimpia együttműködésével várja látogatóit április 20-23. között. A Magyarországon megrendezendő olimpiához a Kabóca Bábszínház is erős programmal csatlakozik.
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Meghosszabbított jelentkezési határidővel várják a fiatal versenyzőket az idei nyár legjelentősebb tánceseményére, a veszprémi Hungarian Ballet Grand Prix-re. A 7-18 éves balettnövendékek klasszikus és kortárs balett-versenyszámokban, pre-competitive, junior és youth kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A verseny zsűrijének elnöke Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balettintézet igazgatója, a tagok pedig a hazai és nemzetközi táncélet elismert szakemberei. A szervezők a világ minden tájáról várják a versenyzőket, a legjobb teljesítményt nyújtó táncosok pedig a Junior Grand Prix és a Youth Grand Prix díjakat nyerhetik el.
Élő passiójátékot tartanak Veszprémben
Élő passiójátékot tartanak Veszprémben
A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, 2023. április 2-án Virágvasárnap, első ízben, hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutatnak be Veszprémben, a Séd patak völgyében.