Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Erős szakszervezetek kellenek

2020. február 24. 14:44
Szakszervezeti vezetőkkel egyeztettek a Magyar Szocialista Párt regionális fórumán hétfőn a párt helyi vezetői és országos tisztségviselői.

Az egyeztetést követően Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy tucatnyi olyan cég működik az országban, ami semmibe veszi a munka törvénykönyvét, fittyet hány a munkavállalók jogaira, nem hagy lehetőséget a dolgozóknak arra, hogy szakszervezetekbe tömörülve képviselhessék az érdekeiket. A politikus megjegyezte, hogy nemcsak a multinacionális nagyvállalatok, hanem a hazai cégek is kizsákmányolják az alkalmazottaikat. 

Komjáthi hozzátette: az MSZP a szakszervezetekkel együttműködve olyan programot kíván kialakítani, amellyel megvédhetők a munkavállalók; garantálható, hogy a foglalkoztatási szabályokat megszegő cégek ne juthassanak támogatásokhoz; a szakképzésből munkajogi ismeretekkel is felvértezett szakemberek kerülnének ki. A párt alelnöke hozzátette: programjuk azzal sem vész kárba, ha a kétharmados többség lesöpri azt az asztalról, a javaslatok készen várnak majd arra, hogy egy későbbi munkavállaló-barát kormány lesz hatalmon. 

Guzslován Gábor önkormányzati képviselő szerint ha az a kérdés, ki védi meg a munkavállalókat, akkor a válasz egyértelmű: ők maguk, a szakszervezeteken keresztül. Ehhez persze kellenek olyan partnerek, akik nyitott füllel járnak, meghallják a munkavállalók panaszait. Hozzátette: a többi szakszervezeti vezetővel arról állapodtak meg, hogy folytatják a közös párbeszédet a megyében. 
 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. tegnap 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. 2023. november 27. 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.