Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Duplázik Dido Veszprémben

2020. február 20. 10:22
Bejelentették az idei VeszprémFest fellépőit.

Július 14. és 18. között rendezik meg az idei VeszprémFestet. Az már korábban kiderült, hogy az első két napon a Jazz+Az illetve Dido lépnek fel a História Kertben (ez utóbbi koncertre már el is fogytak a jegyek), csütörtökön viszont a prémium zenei fesztivál többi fellépőjét is bejelentették. 

Geszti Péterék egykori sikercsapata, a Jazz+Az nyitja a VeszprémFestetGeszti Péterék egykori sikercsapata, a Jazz+Az nyitja a VeszprémFestet

Meglepő módon július 16-án ismét Didóval találkozhat a közönség: tehát azoknak sem kell aggódniuk, akik a karácsonyi rohamban lemaradtak a jegyvásárlásról. 

Július 17-én az amerikai Postmodern Jukebox mutatkozik be a közönségnek, akik mai popslágereket dolgoznak fel a '20-as, '30-as évek stílusában. A Postmodern Jukebox tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett zenekar, hanem egy olyan, tagságát tekintve állandóan változó formáció, amelyben csak két dolog állandó. Az alapító, Scott Bradlee zenei határokat átlépő alkotói kreativitása és a koncepció: kivételesen tehetséges hangszeres zenészek és énekesek különböző, jazz, swing, soul, blues vagy éppen doo-wop stílusban átdolgozott világslágereket adnak elő.

Július 18-án Juan Diego Flores operaénekes zárja a sort. A perui származású, magával ragadó karizmájú operacsillag, akit nem egyszer Pavarotti örökösének is neveznek, jelenleg a legfoglalkoztatottabb tenorok egyike.  Flórez egyediségét magasra szökő, fényes hangszíne és könnyed előadásmódja adja, mely férfias eleganciájával, latinosan macsó stílusával keveredve varázsolja el a közönséget.

– Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően Európa kulturális térképére is felkerült Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésével, de a világ is számon tartja városunkat az Unesco zene városa titulusának köszönhetően – fogalmazott Porga Gyula polgármester a programot beharangozó sajtótájékoztatón. Hozzátette: abban, hogy ezeken a nemzetközi megmérettetéseken ilyen jól szerepel a megyeszékhely, abban az immáron 17. alkalommal megrendezendő VeszprémFestnek is jelentős szerepe van.

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

– Talán nem magától értetődő a fesztiválok közösségképző funkciója – jegyezte meg dr. Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos. – A VeszprémFest is a közösséget erősíti azáltal, hogy a helyben lakóknak erős önazonossági elemet ad, és azáltal, hogy kinyitja a világot a városra és a várost a világra. 

A feszitvál nagyszínpados programjait – ha az időjárás engedi – ezúttal is a História kertben rendezik meg. Idén sem marad el a sokak által kedvelt Rozé Rizling Jazz Napok kísérőrendezvény sem, amelynek nyitóestje július 7-én lesz – tudtuk meg Mészáros Zoltán fesztiváligazgatótól. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.