2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Félszáz lehetőség a fiatalok előtt

Pár hét maradt a felsőoktatás jelentkezési határidejéig, a Pannon Egyetem ennek apropóján nyílt napon segítette a fiatalokat a döntésben.

Öt képzési kar közel 50 egyetemi alapszakja, felsőfokú szakképzése és az osztatlan tanárképzés lehetőségei közül válogathattak azok az érettségi előtt álló diákok, akik szerdán ellátogattak a Pannon Egyetem nyílt napjára.

A jövőre 70 éves intézmény anno vegyipari egyetemként jött létre, ám az évtizedek alatt többször változott és bővült a képzési portfóliója, ma pedig a mérnöki képzések mellett informatikai, gazdasági, humán és agrár szakokat is kínál.

Gombás Kornél az egyetem kommunikációs és marketing referense a nyílt napon portálunknak elmondta, hogy közel 500 diák látogatott el az egyetem aulájába, akik érdeklődési körüknek megfelelően, valamint attól függően, hogy humán, vagy reál beállítottságúak, számos lehetőség közül válogathattak.

Az érdeklődők körében a legnépszerűbb szakok közt a mérnökinformatikust, vegyészmérnököt, turizmus és vendéglátást, anglisztikát, valamint az egyetem egyik legfrissebb alapszakját a kommunikáció és médiatudományt említette Gombás Kornél.

A nyílt napon egyébként nem csak a szakok standjainál juthattak információhoz a leendő egyetemisták, a szervezők pályaorientációs tanácsadással és grafológiai elemzéssel is készültek.

A felsőoktatási jelentkezési határidő február 15-én zárul, eddig kell eldönteni, hogy melyik intézmény mely szakját jelölik meg a felvételizők.

 

A legutóbbi Ecoport magazinban Csillag Zsolttal az egyetem kancellárjával készítettünk interjút, ahol részletesen érintettük a Pannon Egyetem jelenlegi helyzetét a magyar felsőoktatásban, valamint a veszprémi terveket.

Hajas Bálint
Domján Attila
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap