2020. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Félszáz lehetőség a fiatalok előtt

Pár hét maradt a felsőoktatás jelentkezési határidejéig, a Pannon Egyetem ennek apropóján nyílt napon segítette a fiatalokat a döntésben.

Öt képzési kar közel 50 egyetemi alapszakja, felsőfokú szakképzése és az osztatlan tanárképzés lehetőségei közül válogathattak azok az érettségi előtt álló diákok, akik szerdán ellátogattak a Pannon Egyetem nyílt napjára.

A jövőre 70 éves intézmény anno vegyipari egyetemként jött létre, ám az évtizedek alatt többször változott és bővült a képzési portfóliója, ma pedig a mérnöki képzések mellett informatikai, gazdasági, humán és agrár szakokat is kínál.

Gombás Kornél az egyetem kommunikációs és marketing referense a nyílt napon portálunknak elmondta, hogy közel 500 diák látogatott el az egyetem aulájába, akik érdeklődési körüknek megfelelően, valamint attól függően, hogy humán, vagy reál beállítottságúak, számos lehetőség közül válogathattak.

Az érdeklődők körében a legnépszerűbb szakok közt a mérnökinformatikust, vegyészmérnököt, turizmus és vendéglátást, anglisztikát, valamint az egyetem egyik legfrissebb alapszakját a kommunikáció és médiatudományt említette Gombás Kornél.

A nyílt napon egyébként nem csak a szakok standjainál juthattak információhoz a leendő egyetemisták, a szervezők pályaorientációs tanácsadással és grafológiai elemzéssel is készültek.

A felsőoktatási jelentkezési határidő február 15-én zárul, eddig kell eldönteni, hogy melyik intézmény mely szakját jelölik meg a felvételizők.

 

A legutóbbi Ecoport magazinban Csillag Zsolttal az egyetem kancellárjával készítettünk interjút, ahol részletesen érintettük a Pannon Egyetem jelenlegi helyzetét a magyar felsőoktatásban, valamint a veszprémi terveket.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Városvezetők egymás közt, nem csak egymásnak
Városvezetők egymás közt, nem csak egymásnak
Nem történelmi pillanat, de mindenképpen ritka a magyar közéletben, hogy három különböző pártállású városvezető egy asztal mellett, a tiszteletadás mellett cseréljenek eszmét a régmúlt és jelenkor tapasztalatairól. Kedd este az Utas és holdvilág Antikváriumban pontosan ez történt.
Végéhez közeledik a parlagfűszezon
Végéhez közeledik a parlagfűszezon
A lehűlés és az eső hatására a parlagfű pollenszórása a végéhez közeledik - közölte a tisztifőorvosi Facebook-oldal kedden.
Elaltatás nincs, a reménytelenek is maradnak
Elaltatás nincs, a reménytelenek is maradnak
Három veszprémi állatvédő szervezet három külön irányvonalat képviselve éjt nappallá téve dolgozik azért, hogy a bántalmazott vagy utcára kitett állatok új esélyt kaphassanak az életre.
Új villamosipari üzemcsarnokkal bővült a Csatári Plast Kft.
Új villamosipari üzemcsarnokkal bővült a Csatári Plast Kft.
A hétfőn átadott fejlesztésnek köszönhetően a nemesvámosi cég új munkahelyek megteremtéséhez is hozzájárul.
A legegyszerűbb módját választották az önkéntességnek
A legegyszerűbb módját választották az önkéntességnek
Hivatalos szervezeti háttér nélkül, teljes egészében önkéntes alapon szervezték meg a veszprémi önkéntes csoportot a Facebook-on, amely már túl van első sikeres akcióján. A működési elvük a lehető legegyszerűbb, mégis nagy szerepe lehet a jövőben, hogy Veszprémben még nagyobb hangsúlyt kapjon az önkéntesség.