Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Méltóképpen emlékeztek Csik Ferencre

2020. január 21. 17:31
A dobogó előkelő, második fokára léphetett fel múlt hétvégén az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgócsapata, miután a Balatonfüreden rendezett Csik Ferenc Emléktorna fináléjában a Fejér megyeiek ellen végül alulmaradt büntetőpárbajban.

Január 18. és 19. között immár ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a megyei igazgatóságok labdarúgó tornáját, melynek az idei esztendőben Balatonfüred városa biztosított otthont.

Mint ismert, hosszan tartó, kíméletlen betegsége után a közelmúltban sajnos elhunyt az egykori válogatott labdarúgó, Csik Ferenc. A megyei igazgatóságok vezetői, hogy méltóképpen megőrizzék Csik emlékét, úgy határoztak, hogy a torna az idei évtől viselje az egykori sportvezető nevét is.

Az egész hazánkra kiterjedő emléktornán tizennégy megye válogatottja nézett farkasszemet egymással. A lebonyolítás úgy nézett ki, hogy kettő ötös, illetve egy négyes csoportra osztották a szervezők a gárdákat. A győztesnek járó trófeáért pedig a három csoportelső alakulat küzdhetett meg egymással később.

A Sikos László és Tuczai Gyula vezette veszprémiek a csoportkörből veretlenül, valamint kapott találat nélkül jutottak tovább a hármas döntőbe. Míg a másik két csoportól Fejér, illetve Bács-Kiskun megye kvalifikálta magát.

A finálé első mérkőzésen a Fejér megyeiek Bács legjobbjaival mérhették össze tudásukat: végül előbbi diadalmaskodott 3-2 arányban. A második találkozón a Kiskun megyeiek ismét parkettre léptek, de ellenfeleik ezúttal a veszprémiek voltak, akik 2-0-val, mondhatni könnyedén fektették két vállra riválisaikat.

Ezt követően következhetett a döntők döntője: Fejér kontra Veszprém megye. A rendes játékidőben nem is jutottak dűlőre a felek, a büntetőpárbaj után viszont előbbi együttes örülhetett (3-2).

Az V. Megyei Igazgatóságok Labdarúgótornája Csik Ferenc Emléktorna trófeáját 2020-ban tehát az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága emelhette a magasba.

Csik Ferenc ettől függetlenül az égből biztosan nagy szeretettel emelte poharát a veszprémi csapatra...


Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgó-válogatottja:

Csapatvezők:

  • Sikos László
  • Tuczai Gyula

Játékosok:

  • Schmidmajer Árpád
  • Finta Péter
  • Rajki Tamás
  • Ovádi Péter
  • Babos Tibor
  • dr. Raffai Róbert
  • dr. Kovácsfi László
  • Szőllöskei Péter
  • Szilágyi István
  • Horváth Ernő
  • Szentkirályi-Tóth Kornél
  • Császár László
  • Szepesi Mihály
Simon Dani
vehir.hu
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. tegnap 22:37 EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. tegnap 8:45 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. 2024. április 22. 11:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.