2020. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Méltóképpen emlékeztek Csik Ferencre

A dobogó előkelő, második fokára léphetett fel múlt hétvégén az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgócsapata, miután a Balatonfüreden rendezett Csik Ferenc Emléktorna fináléjában a Fejér megyeiek ellen végül alulmaradt büntetőpárbajban.

Január 18. és 19. között immár ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a megyei igazgatóságok labdarúgó tornáját, melynek az idei esztendőben Balatonfüred városa biztosított otthont.

Mint ismert, hosszan tartó, kíméletlen betegsége után a közelmúltban sajnos elhunyt az egykori válogatott labdarúgó, Csik Ferenc. A megyei igazgatóságok vezetői, hogy méltóképpen megőrizzék Csik emlékét, úgy határoztak, hogy a torna az idei évtől viselje az egykori sportvezető nevét is.

Az egész hazánkra kiterjedő emléktornán tizennégy megye válogatottja nézett farkasszemet egymással. A lebonyolítás úgy nézett ki, hogy kettő ötös, illetve egy négyes csoportra osztották a szervezők a gárdákat. A győztesnek járó trófeáért pedig a három csoportelső alakulat küzdhetett meg egymással később.

A Sikos László és Tuczai Gyula vezette veszprémiek a csoportkörből veretlenül, valamint kapott találat nélkül jutottak tovább a hármas döntőbe. Míg a másik két csoportól Fejér, illetve Bács-Kiskun megye kvalifikálta magát.

A finálé első mérkőzésen a Fejér megyeiek Bács legjobbjaival mérhették össze tudásukat: végül előbbi diadalmaskodott 3-2 arányban. A második találkozón a Kiskun megyeiek ismét parkettre léptek, de ellenfeleik ezúttal a veszprémiek voltak, akik 2-0-val, mondhatni könnyedén fektették két vállra riválisaikat.

Ezt követően következhetett a döntők döntője: Fejér kontra Veszprém megye. A rendes játékidőben nem is jutottak dűlőre a felek, a büntetőpárbaj után viszont előbbi együttes örülhetett (3-2).

Az V. Megyei Igazgatóságok Labdarúgótornája Csik Ferenc Emléktorna trófeáját 2020-ban tehát az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága emelhette a magasba.

Csik Ferenc ettől függetlenül az égből biztosan nagy szeretettel emelte poharát a veszprémi csapatra...


Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának labdarúgó-válogatottja:

Csapatvezők:

 • Sikos László
 • Tuczai Gyula

Játékosok:

 • Schmidmajer Árpád
 • Finta Péter
 • Rajki Tamás
 • Ovádi Péter
 • Babos Tibor
 • dr. Raffai Róbert
 • dr. Kovácsfi László
 • Szőllöskei Péter
 • Szilágyi István
 • Horváth Ernő
 • Szentkirályi-Tóth Kornél
 • Császár László
 • Szepesi Mihály
Simon Dani
vehir.hu

További cikkek

Hatot vágott a listavezető az utolsónak
Hatot vágott a listavezető az utolsónak
A mesterhármast szerző Dávid Ádám és a duplázó Hegyi Bendegúz mellett Boromisza Gábor is gólt lőtt a százszázalékos zircieknél a nullapontos Csopak ellen a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában.
Kleinheisler személyes okok miatt nincs a keretben
Kleinheisler személyes okok miatt nincs a keretben
Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő három októberi mérkőzésre kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott keretét, melyben személyes okok miatt nem kapott helyett Kleinheisler László.
Tovább menetel a Tihany és a Tapolca
Tovább menetel a Tihany és a Tapolca
A VEHIR.HU megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának rangadóján a Tihanyi FC 4-0-ra nyert Balatonalmádiban, a TIAC 5-2-re diadalmaskodott Várpalotán. Az Úrkút a Cseténynek, a Fűzfő a Devecsernek vágott hatot. A hétvégi rekord azonban az Ajka Kristályé, amely 10-0-ra kiütötte a Gyulafirátótot.
Kiütéssel nyert a VLS Veszprém!
Kiütéssel nyert a VLS Veszprém!
A koronavírus-járványt jócskán megszenvedő VLS Veszprém kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a vendég Nagyatád együttese felett vasárnap kora este a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában.
Lejár a karantén, másnap bajnoki
Lejár a karantén, másnap bajnoki
Szombaton lejár a pozitív koronavírustesztet produkáló veszprémi labdarúgók karanténideje. Egytől egyig tünetmentesek; a vasárnapi délutáni (16.00), a Nagyatád elleni hazai bajnokin akár pályára is léphetnek.