Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben

2020. január 18. 11:34 // Forrás: MTI
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.

Zalavári Eszter, a Veszprémi Programiroda ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a rendezvény összeállításakor a legkisebbekre is gondoltak és az idősebb korosztály is talál kedvére való programot a kínálatban.

A Kabóca Bábszínházban a Vitéz László című bábelőadást nézhetik meg a gyermekek hétfőn délelőtt, a programra a családok kedvezményesen válthatnak jegyet.

Répásy Zsolt 21. századi pásztoréletet megörökítő fotóiból nyílik tárlat kedden a Laczkó Dezső Múzeumban, Madarak, rézkarcok és tollrajzok címmel tekinthető meg Jáger István grafikusművész kiállítása az Agóra Veszprém Kulturális Központban, este pedig a FareMido operatársulat koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

A Hangvilla rendezvényközpont nagytermében a Fölszállott a páva című tehetségkutató verseny gálaműsorát nézheti meg a közönség.

Balatonfüreden ünnepi gálaesetet rendeznek az Anna Grand Hotel dísztermében, ahol 

Veszprém és Balatonfüred városa kulturális együttműködésről ír alá megállapodást.

Az esten az Orlandó énekegyüttes műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.

Másnap az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyűjteményének különleges darabjaiból rendeznek kiállítást, a Veszprém Megyei Levéltárban A Nemzeti Kulturális Alap 25 éve című vándorkiállítást nyitják meg, a sétálóutcán pedig színházi dalok, versek, prózák hallhatók kora délután. Kincsek utak mentén címmel Pátkai Ádám Sándor és Győrffy-Villám Zsombor régészeti előadását lehet meghallgatni a Laczkó Dezső Múzeumban, és a Veszprémi Művész Céh alkotói beszélnek munkáikról, terveikről a Csikász Galériában. A Hangvilla nagytermében a Frenák Pál Társulat lép közönség elé.

Csütörtökön N. László Gizella festményeiből nyílik kiállítás és Battyányi-Nagy Annamária verses énekes előadása hallható a gyulafirátóti művelődési házban - fűzte hozzá a programszervező.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.