Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A konyhai műteremből a kiállítótérbe

2020. január 15. 22:54
Színek bűvöletében címmel nyílt kiállítás a Március 15. úti Könyvtárban Lukács László veszprémi amatőr festőművész képeiből szerda délután. A főleg tájképekből álló kiállítás képei mellett érdemes megismerkedni a művész személyével is.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Március 15. úti Klubkönyvtárában idén Lukács László kiállítása volt az első jelentősebb esemény, amelyre szép számú közönség is érkezett a lakótelepi tagintézménybe.

Ladányi Csenge fuvola-előadását követően Csík Richárd önkormányzati képviselő és jelen titulusában képzett festőművész osztotta meg gondolatait Lukács László személyéről és festészetéről.

A hamar interaktívvá váló megnyitón a közönség soraiból is kértek egyszavas érzéseket, véleményeket a kiállított művekről. Elhangzott az életszeretet, színgazdagság és a természet szeretete egyaránt.

Csík Richárd festőművész és önkormányzati képviselő Lukács László amatőr festővel a kiállításmegnyitónCsík Richárd festőművész és önkormányzati képviselő Lukács László amatőr festővel a kiállításmegnyitón

Csík Richárd a jelenlévők előtt elmondta, hogy ő maga és festőtársai is, amikor festőművésznek tanultak, szintén tájképekkel kezdték a tanulmányaikat. Véleménye szerint ezután válik ketté az autodidakta művész a magas művészettől. Lukács László viszont autodidakta művészként is festői szemmel képes látni.

Az igazi örömöt a festészetben az amatőr művészek élik át

- fogalmazott Csík Richárd.

Ők azok, akik tisztán kedvtelésből, örömmel alkotnak, függetlenül a tankönyvekben leírtaktól.

Lukács László műterme a saját konyhája egy veszprémi társasház lakásában. Itt alkot, ötletel és fejleszti magát úgy is, hogy már nyugdíjas korban van. A jövőben újabb kiállítást tervez, ahol a most még nem látott - elsősorban olaj és akvarell - képeit fogja bemutatni.

A kiállításmegnyitó végén a művész barátai, Benyovszki Pál Márton és Csáti-Ersók Károly mondtak el egy-egy verset, mielőtt az érdeklődők végigjárhatták a tárlatot képenként.

A nagyközönségnek pedig egészen február 13-ig lesz erre alkalma a könyvtár nyitvatartási idejében.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.