Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Az állatkertbe már megérkezett a Jézuska

2019. december 19. 13:04
Karácsony közeledtével az előző évekhez hasonlóan idén is extra finomságokkal készült az állatkert lakóinak csütörtökön, az ajándékozásba pedig veszprémi kisiskolásokat is bevontak.

Bár az állatkerti takarmányozásnak szigorú szabályai vannak, időnként a zoo is kivételt tesz, hogy valami ínyencséggel lepje meg az állatokat – és a gyerekeket is. Az állatok karácsonyának immár egy évtizedes hagyománya van, és a legfontosabb célja az, hogy a gyerekeket is bevonják egy kicsit az állatkert életébe, felhívják a figyelmet a zoo-ra, az állatok szeretetére, hiszen ők még az a fiatal korosztály, akiket a legjobban lehet oktatni – tudtuk meg Török Lászlótól, a zoo igazgatójától.

Készülnek az ajándékokKészülnek az ajándékok

A gyerekek – egész pontosan a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola 1/a tanulói – pedig rendkívül örültek a kezdeményezésnek, már hetek óta várták a pillanatot és boldogan készültek, hogy meglephessék az állatokat.

Kik az izgatottabbak? A karácsonyi manók vagy az állatok? Kik az izgatottabbak? A karácsonyi manók vagy az állatok?

Karácsonyi díszbe öltözött dobozokba gyümölcsöket, szeletelt banánt, mazsolát és narancsot, valamint húst csomagoltak – előbbiek a Majomvilág gyűrűsfarkú makijainak kedvencei, utóbbiak a zászlósfarkú kolobuszoké, míg a húst az oroszlánok kapták.

Az ajándékok elkészítése és elhelyezése, a korábban csak kívülről látott helyek gyors bejárása nemcsak a gyerekeknek okozott nagy örömöt, de az állatkert lakói is nagy lelkesedéssel vetették rá magukat a csomagokra és „bontogatták ki” azokat.

A maiknak kellett egy kis segítség a kicsomagolásnálA maiknak kellett egy kis segítség a kicsomagolásnál

Az állatkert egyébként az év hátrelévő részében is készül meglepetésekkel. Ahogy eddig is, az ünnepek alatt is nyitva tartanak, a belépőket pedig kedvezményesen válthatók meg ezeken a napokon. Az igazgató elmondása szerint sokak számára már ez is a karácsonyi hagyományok részévé vált: december 24-én rendszerint a nagyszülők érkeznek az unokákkal, hogy amíg a család többi tagja otthon készülődik a Szentestére, ők a gyerekekkel körbenézzenek. De sokan vannak, akik, ha jó idő van, a két ünnep között is kilátogatnak.

vajon mit rejt a doboz? vajon mit rejt a doboz?

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén. tegnap 14:30 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.