Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Távoli generációk, mégis tudnak egymásnak adni

2019. december 16. 18:01
A tavalyi számot megduplázva idén kétezer általános iskolás rajzolt egyedül élő időseknek karácsonyra.

Ötödik alkalommal hirdették meg 2019 novemberében azt a jótékonysági rajzpályázatot a választókerületben, amelyen általános iskolások rajzolhattak egyedül karácsonyozó időseknek. Az Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Lélektér Alapítvány által életre hívott jótékonysági akcióhoz a Veszprémi Petőfi Színház és a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézménye is csatlakozott. December 16-án a Petőfi Színházban hirdettek eredményt, ugyanis a 3 tagú szakmai zsűri 4 korosztályban értékelte a szabadon választott technikával készült alkotásokat.

Tavaly több mint 1000 rajzot küldtek a diákok, a szervezők pedig okkal remélték, hogy ez a szám nőni fog, hiszen idén már az 1-2. osztályosok számára is kiterjesztették a rajzküldés lehetőségét. A szám nőtt is, az eredményhirdetésen ugyanis kiderült, sikerült a 2018-as számot megduplázni: idén a választókerület 27 általános iskola kétezer diákja gondolta úgy, hogy rajzával enyhít az egyébként általuk nem ismert egyedülálló nyugdíjasok karácsonyán.

A szponzorok által felajánlott nyeremények átadásakor Ovádi Péter köszönetét fejezte ki a rajzok készítőinek, az iskolák, a tankerület valamint a szponzorok összefogásának. -A kétezer pályamű beérkezése azt mutatja, hogy aktív közösségről van szó. A pályázaton mindenki nyert, hiszen rajzával mindenképp örömet szerzett valakinek-mondta.

Ovádi Péter köszöntötte az eredményhirdetésre érkezőketOvádi Péter köszöntötte az eredményhirdetésre érkezőket

A Lélektér Alapítvány elnöke, Takáts Emese elmondása szerint bár alapítványuk elsőszámú célcsoportja a fiatalság, fontosnak érzik, hogy a társadalmi szerepvállalás fontosságára felhívják a figyelmet. –Egymástól távol esik a két generáció, mégis tudnak egymásnak adni valamit: az idősek élettapasztalatot és bölcsességet, a fiatalok örömöt-hangsúlyozta, mielőtt néhány fiatal alkotó átnyújtotta rajzát egy-egy nyugdíjasnak.

  I. helyezett II.helyezett III. helyezett
1-2. osztály Mile Imre Hunor Bagocsi Noémi Budai Bence
3-4. osztály Katona Martin  Forgács Izabella Bauer Rebeka Dóra
5-6. osztály Szalai Flóra  Farkas Dorka Pál Virág
7-8. osztály Táncos Olivér Rochlitz Júlia Mária Jurácsik Lara

 

  Különdíj

Különdíj

Különdíj

1-2. osztály Bohl Ruben Csigó Johanna -
3-4. osztály Szilák Emma Áldott Anna Vadasi Márk
5-6. osztály Berkes-Szabó Luca Hornung Tímea Rózsa Kristóf

7-8. osztály

Budai Csenge - -

Az 1-2. osztályosok legjobb rajzosaiAz 1-2. osztályosok legjobb rajzosai

A rajz,- és díjátadóra a Petőfi Színház is készült: Hirschl Laura és Keller Márton karácsonyi dalokat adott elő a színház előterében. Az első száz legjobbnak ítélt rajzot pár napig itt állítják ki, így bárki megcsodálhatja, mielőtt a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézménye egy-egy ajándékcsomag részeként eljuttatja azokat a karácsonyukat egyedül töltő időseknek.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.