Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok

2019. december 12. 18:58 // Forrás: magyarépítők.hu
Nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épülhet meg a jövőben Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként – tudtuk meg a Veszprémi Torna Club csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján.

Fennállásának 50. évét ünnepli a Veszprémi Torna Club (VTC) az idei esztendőben. A jubileum apropójából tartott csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Kertész Csilla, a VTC ügyvezető igazgatója ismertette a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként a közeljövőben – a Magyar Torna Szövetség támogatásával is – megvalósuló tornacsarnok pontos helyszínét.

A bemutatóra meghívást kapott Zalavári István és Papp Rita tervező, valamint Ebele Ferencné, a Veszprémi Torna Clubbal régmúltú, jó viszonyt ápoló Simonyi Zsigmond Ének-Zenei ls Testnevelési Általános Iskola igazgatója is.

Veszprém alpolgármestere, Hegedűs Barbara a jelenlevő kicsi gyermekre pillantott, s úgy fogalmazott, hogy minden nap szembesülhetünk azzal, hogy miért is fontosak önkormányzatunknak a sportcélú fejlesztések. A Fidelitas alelnöke hangsúlyozta: ezekkel a beruházásokkal a gyermekek hasznos, egészséges időtöltését is biztosítják amellett, hogy a jövő veszprémi sportreménységeit is kiszolgálják egyúttal.

A városvezetők a tornaklub köszönetének jeléül emlékplakettet vehettek átA városvezetők a tornaklub köszönetének jeléül emlékplakettet vehettek át

Megyeszékhelyünk országgyűlési képviselője, Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy nemcsak városunk számára fontos ez az infrastrukturális beruházás, hanem a Veszprémi Torna Club életébe is nagy változást hoz majd. Ovádi úgy fogalmazott, egy olyan nagy múltú klub, mint a VTC, XXI. századi körülményeket érdemel. 

A politikusok szavait alátámasztja, hogy az uszoda után a tornacsarnok immár a második nagyszabású fejlesztés lesz Veszprémben,

amelyre a Modern Városok Programon keresztül az állam által biztosított a lehetőség a megyei jogú városnak.

Városunk vezetői nem álltak le a munkával: rengeteg terv van még az asztalon, amelyeket reményeink szerint a közeljövőben sikerrel valósíthatunk meg

– tette még hozzá Ovádi Péter.

A gyerekek egy percig sem fagyoskodtak: sporttal, játékkal töltötték az időt csarnok leendő területénA gyerekek egy percig sem fagyoskodtak: sporttal, játékkal töltötték az időt csarnok leendő területén

A Veszprémi Torna Club elnöke, Marosvölgyi Tamás a vehir kérdésére hangsúlyozta, hogy egyesületük véletlenül sem akar problémát okozni a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club vezetőségének azzal, hogy elfoglalják annak jelenlegi dobópályáját. 

Ezért a tornász-létesítményt addig biztosan nem kezdik el építeni, amíg a VEDAC dobócentruma el nem készül.

Marosvölgyi Tamástól azt is megtudhattuk, hogy hetente közel kétszáz gyermek veszi igénybe az intézmény jelenlegi tornász gyakorlóját. A vezető kérdésünkre kitért arra is, hogy nyolc lelkiismeretes, a szakmájában abszolút profi edzővel (Lukács József, Árkovits Krisztina, Szokoly Réka, Puskás Hajnalka, Jung Tibor, Jusztin Anita, Balai Zsanett, Sipos Olga) dolgoznak, akik a legkisebb óvodásoktól egészen a középiskolásokig számukra a legmegfelelőbb edzésekkel szolgálnak ki.

Marosvölgyi Tamás a kép bal oldalánMarosvölgyi Tamás a kép bal oldalán

Az elnök búcsúzásképp köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a VTC ötvenéves fennállása alatt a klub kötelékét erősítette, vagy éppen tett azért bármit is, hogy annak sorsa jobb legyen. 

Tudom, hogy sokan várták volna, hogy a születésnap alkalmából tartsunk egy baráti összejövetelt, azonban bizonyos okokból kifolyólag ezúttal erre nem kerülhetett sor. Azt viszont szeretném hangsúlyozni, hogy nyáron mindenféleképpen találunk alkalmat egy állófogadásra, ahová természetesen minden egykori kollégánkat, valamint tornászunkat szeretettel várunk majd 

– zárta a vezető.

A háromszintes csarnok összesen mintegy 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192 négyzetmétert, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni.

A vasbeton vázas csarnoképületként elkészülő centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül majd meg. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlótér kerül megvalósításra, a falak mentén pedig még galériákat is kialakítanak majd. Míg az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok is lesznek.

Ezáltal pedig nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épülhet meg a jövőben Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. ma 22:37 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. 2024. április 22. 11:34 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Ezen a hétvégén tartották Szentgálon a Barkóca fesztivált, aminek névadója a település határában álló háromszáz éves fa, aminek a gyümölcséből, mint kiderült kiváló pálinka készül. 2024. április 21. 16:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.