2020. január 27. // Angelika névnap

Karácsonyi adománygyűjtésbe kezdett az MSZP

A szocialista párt helyi szervezete, női tagozata és a Szeglethy György Alapítvány a rászorulók ünnepét tenné szebbé jótékonysági akciójával.

Az akcióról hétfőn adtak tájékoztatást a sajtónak. Hartmann Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője rámutatott: az Eurostat adatai szerint a magyar állampolgárok ötödét érinti a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség, a leginkább veszélyeztetettek a nők, a 18 éven aluliak és a gyerekes családok. 

A képviselő elmondta: az MSZP létrejötte óta minden évben szervezett valamilyen karácsonyi jótékonysági akciót, a szocialista országgyűlési képviselők most is jelentős összeggel járultak hozzá a szolidaritási alaphoz tiszteletdíjukból. Az összeget pályázat útján a helyi szervezetek tudják jótékony célra fordítani. 

Az MSZP helyi szervezete, női tagozata és a Szeglethy György Alapítvány gyűjtést is szervez: elsősorban tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet, könyvet, játékot, tanszereket várnak, amiket a rászoruló családoknak juttatnak el. A felajánlásokat december 14-ig, hétfőnként 9-18, keddtől csütörtökig 9-14, szombaton 9-11 óra között a párt Kereszt utcai irodájában lehet leadni. 

Söge
Domján Attila

További cikkek

Együtt a zöldítés is könnyebb
Együtt a zöldítés is könnyebb
Zöld tippek otthona, környezetbarát megoldások bemutatótere. Röviden így lehetne összefoglalni a veszprémi ZöldLak koncepcióját. Az ökotudatos, megújuló energiákkal működő ház azonban több ennél: találkozási pont is, ahol jó együtt lenni, alkotni.
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára.
Szita Zoltán a Báthoryban
Szita Zoltán a Báthoryban
A kézilabda EB után Szita Zoltán, a válogatott balátlövője ellátogatott volt iskolájába, a veszprémi Báthory István Spotiskolai Általános Iskolába.
Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?
Miért lesz minden rózsaszínű csütörtökön a belvárosban?
Január 30-án elkezdődik a visszaszámlálás - onnantól számítva 100 nap múlva rajtol el Budapestről az idei Giro d’Italia kerékpáros körverseny ami érinteni fogja Veszprémet is. Ennek alkalmából egy jókedvű, korcsolyázós programra invitálnak mindenkit Veszprémbe, az Óváros téri korcsolyapályára a „Rózsaszín Fények Éjszakáján”.
Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak
Nincs magyar érintettje a koronavírusnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
2020. január 27. // Angelika névnap