Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Beköltözött a karácsony a Kossuth utcára

2019. november 22. 19:46
Péntek délután hivatalosan is megnyitotta kapuit a Kossuth utcai adventi vásár, amit idén számos program egészít majd ki egészen karácsonyig.

A téli estét idéző hűvös időben a forralt bor és a kürtőskalács csalogató illata, már távolról jelezte: idén is megnyitott a Kossuth utcai adventi vásár. A pislákoló fények, a fahéj illat és az óriás szánkón vidáman szaladgáló gyerekek évről évre jelzik a karácsonyi időszak közeledtét.

A hivatalos megnyitón egyre többen gyűltek a szánkó köré, ahol Keller Márton Leonard Cohen Hallelujah című dalát énekelte, majd Oberfrank Pál színházigazgató előadásában Pilinszky János versét hallhatták a vásározók.

- Elérkeztünk az év egyik legszebb időszakához az advent, a várakozás heteihez. Ebben az időszakban a családunk, szeretteink, barátaink körében készülünk a keresztény kultúrkörünk legfontosabb ünnepére, de emellett fontos, hogy a városi közösség szintjén is együtt hangolódjunk a karácsonyra - mondta Hegedűs Barbara alpolgármester.

Az alpolgármester kiemelte, hogy idén az Európa Kulturális Fővárosa címhez méltóan az Illatos Advent rendezvénysorozat kibővül, így több helyszínen változatos, színes programokkal ünnepelhetjük a karácsonyt.

A vásárt ötödik alkalommal szervező VKSZ Zrt. vezérigazgatója, dr. Temesvári Balázs elmondta, hogy a hagyományokat követve megtartották azokat a szerethető elemeket, amik eddig nagyon népszerűek voltak. Ez alapján idén is megmaradt a szelfi pont a világító szarvassal.

22 házban árulják termékeiket a kereskedők és a Veszprémi Petőfi Színház művészeivel együttműködve kiegészítő programok is várják a karácsonyi hangulatra vágyó látogatókat.

Dr. Temesvári Balázs szerint az Óváros téren és a Szentháromság téren is rendezett nívós adventi programokkal kiegészülve igazán sokszínű, változatos lehetőségek várják a veszprémieket és az idelátogatókat.

"A programok közben azért ne feledkezzünk el az advent igazi üzenetéről! Kicsit fordoljunk magunkba, csendesedjünk el és készüljünk a karácsony szentségére!"

A nyitó gondolatokat követően meggyújtották a karácsonyi fényeket, majd a Veszprémi Petőfi Színház színészei és fiatal tehetségei a Diótörő és Egérkirály musical Csoda ez az éj című dalával zárták az ünnepi hangulatú estét.

Sulyok Georgina
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 Kisautó segíti a közelekdést a sírok között VKSZ Zrt Kisautó segíti a közelekdést a sírok között Ismét működik az a kisautó, ami segít eljutni az embereknek szeretteik sírjához a város legnagyobb sírkertjében, a Vámosi úti temetőben. Az VKSZ Zrt. beruházásaként a környezetbarát elektromos autó szolgáltatását bárki igénybe veheti, derült ki a csütörtök délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. 2024. március 27. 16:38 Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt útfelújítás Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt A város megoldja a csapadékvíz elvezetését, felújítják a járdát, a közvilágítást, felfestik a parkolóhelyeket és persze új burkolatot is kap a Szent István utca közel félkilométeres szakaszon. A nagyobb lezárások jövő héten kezdődnek, a munkákkal pedig szeptemberig végeznek teljesen – tudtuk meg a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara alpolgármestertől. 2024. március 21. 16:02 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.