Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Új fórum a Cholnokyért

2019. november 8. 9:05
A Dózsavárosi Tanács mintájára a Cholnokyvárosban is fórum alakult a helyi intézmények és civil szervezetek összefogására.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő kezdeményezésére összeült a Cholnoky Kerekasztal, hogy összefogja a városrészben működő civil és önkormányzati szervezeteket. Az ülésen meghívott vendégként jelen lévő Porga Gyula polgármester hangsúlyozta: fontos, hogy egy-egy kisebb közösségben minél szorosabb kapcsolatok alakuljanak ki, legyen egy olyan fórum, ahol az intézmények, civil szervezetek találkozni tudnak és közvetlenül cserélhetnek információkat.

A polgármester hozzátette: az Európa Kulturális Fővárosa programban kiemelten kezelik az állampolgárok bevonását, hogy minél több embert tudjanak a program mellé állítani - ebben a városrészekben működő szervezeteknek is fontos szerep jut.

A kerekasztal első ülése nagyrészt az ismerkedéssel telt, a megjelentek sorra vették azokat az intézményeket és szervezeteket, akiket a fórum munkájába még be lehetne vonni. Szóba került az a rajzpályázat is, mellyel az egyedül élők karácsonyát szeretnék szebbé tenni.

A találkozót kezdeményező Sótonyi Mónika hangsúlyozta: szeretné, ha a kerekasztal a városrészben megoldandó problémák feltárása mellett arra is lehetőséget teremtene, hogy a városrész sikereit - akár például az iskolások jó szereplését egy-egy tanulmányi versenyen - közösen tudják megünnepelni.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.