Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan

2019. november 7. 10:14
Határozatképes lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tisztújító küldött közgyűlése, melyet szerda este tartottak a Simonyi iskola aulájában. Nemcsak az elnökségben, a felügyelő bizottságban sem történt változás, ami egyértelműen azt mutatja, hogy béke van a klub életében.

Tisztújító küldött közgyűlést tartott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szerdán kora este a Simonyi Zsigmond Általános Iskola aulájában, mely során a vezetők értékelték a klub 2016-tól 2020-ig tartó stratégiáját, megválasztották újabb öt évre az egyesület elnökségét, felügyelő bizottságát, valamint határozatba foglalták, hogy a VEDAC teljes mellszéleséggel kiáll a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság rendezése mellett.

A küldött közgyűlés összehívására egyébként azért volt szükség, mert a VEDAC elnökségének és felügyelő bizottságának mandátuma a szerdai napon lejárt, az egyesület alapszabálya szerint, így szükséges a tisztségviselőket újabb öt évre megválasztani. A VEDAC ügyvezető igazgatója, Németh Attila megállapította a határozatképességet, ugyanis az alapszabály értelmében a 100 fő küldöttből, ha 50% + 1 fő jelen van, akkor a küldöttközgyűlés hivatalos (71 küldött volt jelen a klubból).

Az első napirendi pontot (a VEDAC 2016-2020 időszakra vonatkozó stratégiájának értékelését) ismertetve a vezető emlékeztetett, 

2016. novemberében kezdte meg a munkát egyesületünkben Török Krisztián szakmai igazgató, aki párhuzamosan a Magyar Atlétikai Szövetség dobó szakágának referense is. Török kinevezése abszolút jó döntésnek bizonyult, hiszen munkájának eredménye már az elmúlt három évben is meglátszott mükődésünkön

– tette hozzá Németh. 

Németh Attila ügyvezető igazgatóNémeth Attila ügyvezető igazgató

Azzal kapcsolatban, hogy terveik közé tartozott egyértelműen Veszprém városának húzó sportegyesületének maradni, Németh Attila úgy fogalmazott, hogy

2018-ban meghosszabbította az önkormányzat a VEDAC kiemelt támogatási szerződését, ezt a stratégiai célt a 2016-2020 közötti időszakra gyakorlatilag elértük. A klub fejlesztésén és eredményességünk javításán tovább kell dolgoznunk, hogy a következő olimpiai ciklusban is rászolgáljunk a bizalomra.

Tömegbázisuk növelésével, a szakágaktól független utánpótlás-nevelés és a szakágak közötti átjárhatóság biztosításával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a rendszer egyre jobban működik.

– Esső András és Szigeti Csongor kezei alatt nagylétszámú csoportok dolgoznak, valamint jól működnek az iskolai csoportjaink is, melyek megerősítésére Vereb Imrét, a Báthory iskola testnevelőjét kértük fel. Egyre több gyerek kerül fel a különböző szakágak specifikus képzéseire – mondta.

A stadion atlétikai létesítményeinek felújításával kapcsolatban megtudhattuk, hogy

A Magyar Atlétikai Szövetség támogatásának köszönhetően a dobópálya és a futópálya felújítására és bővítésére forrás rendelkezésre áll. 

A dobópálya felújítására vonatkozó közbeszerzés eredményesen lezajlott, az egyesület várja a kivitelező jelentkezését a munkálatok megkezdésével kapcsolatos egyeztetésre. 

A támogatói kör kiterjesztése, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködések fejlesztése kapcsán Németh rámutotatott, hogy nagyobb rendezvényeik, a Súlylökő Párbaj, a Balaton Bajnokság, a Mezei Futó Magyar Liga, az Évadnyitó és Évadzáró dobóverseny is lehetőséget nyújtott támogatók bevonására.

Németh ezt követően arról is beszélt, hogy a VEDAC társadalmi szerepvállalásának kiterjesztése kiemelkedően valósult meg az elmúlt időszakban.

Az Euronics-Rotary Futónappal jelentőset léptünk előre ezen a téren, hiszen második éve támogatunk helyi iskolákat 2.000.000 Ft értékben. A Súlylökő Párbaj idén kiegészült jótékonysági súlylökéssel, melynek köszönhetően az Útkereső Alapítvány a Gyermekekért civil szervezet tudtuk támogatni. Emellett rendszeresen támogatjuk a veszprém megyei hátrányos helyzetű fiatalokat, valamint a Veszprémi Állatvédő Egyesületet is. . 

Végezetül pedig megtudtuk, hogy abszolút jó kapcsolatot ápolnak a Pannon Egyetemmel is.

– Az egyetemről több futó is került a VEDAC égisze alá, vannak köztük versenyzők és szabadidősportolók is. A Pannon Egyetem ösztöndíjprogramjaiban rendszeresen helyet kapnak VEDAC-os sportolók – mondta.

A második napirendi pont egyben tisztújítással is szolgált: a VEDAC elnökségét, Felügyelő Bizottságát választották meg. Németh Attila megköszönte a regnáló elnökség és Felügyelő Bizottság munkáját, és tájékoztatta a megjelenteket, hogy a jelenlegi tisztségviselők vállalták a felkérést a következő öt évre is, ezért változatlan összetételben tesz javaslatot mind az elnökség, mind a Felügyelő Bizottság összetételére.

A javasolt tisztségviselők:

  • Elnök: Dr. Józsa Tamás
  • Elnökhelyettes: Dr. Edvy László
  • Elnökségi tagok: Pató Sándor, Dr. Gelencsér András, Dr. Földesi Csaba
  • Felügyelőbizottság elnök: Németh Ágnes
  • Felügyelőbizottság tagok: Szabóné Harlai Katalin, Szentessy Balázs

A 71 küldött pedig minden esetben ellenjavaslat nélkül támogatta, s adott újabb öt éves bizalmat a korábbi tisztségviselőknek, így sem az elnökségben, sem a felügyelő bizotsságban nem történt változás a korábbi évekhez képest.

Harmadik napirendi pontként (határozatba foglalni a 2023-as atlétikai világbajnokság melletti kiállást) immár Török Krisztián szakmai igazgató emlékeztett, hogy 

Török Krisztián szakmai igazgatóTörök Krisztián szakmai igazgató

Budapest nyerte a 2023-as atlétikaivilágbajnokság rendezési jogát, így 25 évvel a ’98-as Európa-bajnokság után ismét felnőtt atlétikai világversenyt rendezhet Magyarország. A rendezés azonban veszélybe került, miután egy népszavazási kezdeményezés készül a világbajnokságnak helyszínt adó atlétikai stadion építésének elhalasztása céljából. Szükségesnek érezzük, hogy a VEDAC egy határozat formájában álljon ki a világbajnokság rendezése mellett.

A hiánytalanul elfogadott határozatot változtatás nélkül közli online hírportálunk:

„A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) támogatja a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság rendezését, mely a magyar és a veszprémi atlétika hosszú távú fejlődését szolgálja, valamint a sportok királynőjéhez méltó, hiánypótló atlétikai stadion építését teszi lehetővé.”

Utolsó napirendi pontként (egyéb ügyek) Németh Attila a VEDAC statisztikai adatait összegezte, amely alapján egyértelműen kirajzolódik, hogy a VEDAC nemcsak városi, megyei, hanem országos szinten is messze kiemelkedő atlétikai egyesület, melyre méltán lehetünk büszkék.

Zentai Tibor és Dobos Máté edzők Zentai Tibor és Dobos Máté edzők

VEDAC-os sportolói létszám a stadionban: 216
Iskolai csoportok: 277
Stadion és iskolák összesen: 493
VEDAC-os rendezvények száma: 49
17 verseny ami a Magyar Atlétikai Szövetség versenyrendszerébe tartozik.
Köztük:
- 61. Balaton Bajnokság
- II. Veszprémi Súlylökő Párbaj
- Baláca Villa Romana Mezei verseny

Következtetésképp pedig abszolút levonható, hogy

a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubban a munka, és a fejlődés is zavartalanul folyik, béke uralkodik az egyesület életében.

Simon Dani
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. tegnap 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.