Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A zöld borítékba csak zöld szavazólapot tegyenek a nemzetiségi választók!

2019. október 11. 11:09 // Forrás: mti
A nemzetiségi szavazatot tartalmazó zöld borítékba csak a nemzetiségi választás zöld szavazólapjait tegyék a választók - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke pénteken.

Pálffy Ilona elmondta: ha a helyi önkormányzati választás fehér szavazólapjai a zöld borítékba kerülnek, nem lehet figyelembe venni őket az eredménymegállapításnál. A nemzetiségi választópolgárnak a zöld, nemzetiségi szavazatot tartalmazó borítékot le kell ragasztania, különben a szavazat érvénytelen - jelezte. A zöld borítékba tett fehér szavazólapokat nem lehet figyelembe venni az eredménymegállapításnál - tette hozzá. 

Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke közölte: az NVB szerdán fogadott el iránymutatást a kérdésben; eszerint az esetleges eredmény elleni jogorvoslatok során a Kúria fogja megítélni, hogyan kell a zöld borítékba kerülő fehér szavazólapokat kezelni. 

vehir.hu
további cikkek
A nemzetiségek számára húsbavágó kérdés a népszámlálás A nemzetiségek számára húsbavágó kérdés a népszámlálás Bár a jelenleg is zajló népszámlálással kapcsolatban arra gyakran felhívják a lakosság figyelmét, hogy a nemzetiségi hovatartozással kapcsolatos kérdésre nem kötelező válaszolni, azt elfelejtik hozzátenni, hogy a nemzetiségek számára nagyon is súlyos és valós tétje van ennek. 2022. október 10. 4:00 Március 18-ig lehet jelentkezni a nemzetiségi névjegyzékbe Március 18-ig lehet jelentkezni a nemzetiségi névjegyzékbe Március 18-án 16 óráig jelentkezhetnek a nemzetiségi névjegyzékbe azok a választópolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választáson pártlista helyett nemzetiségük listájára kívánnak szavazni. 2022. március 11. 8:34 Öt környező kistelepülés nemzetiségi önkormányzata is részesül a kormány támogatásában Öt környező kistelepülés nemzetiségi önkormányzata is részesül a kormány támogatásában A kormány partnerként és barátként is tekint a nemzetiségekre - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az Országházban, amikor kihirdették a köznevelési intézményeket fenntartó helyi nemzetiségi önkormányzatok jövő évi kiegészítő támogatását. Térségünkből öt kistelepülés is érintett. 2021. október 29. 12:54 30 éves a Veszprémi Német Nemzetiségi Klub német nemzetiség 30 éves a Veszprémi Német Nemzetiségi Klub A három évtizedes jubileumról ünnepi koncerttel emlékeztek meg vasárnap a Szent László templomban. 2021. június 27. 16:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.